Dnevni osvrt za 11.3.

Vikend donosi emocije bez glave, samo rep koji se vuče za nama i podsjeća nas na prošlost, vuče unazad, sputava, ali i pokazuje vještine stečene upornim radom i žrtvom u prošlosti. To je konjunkcija Mjeseca i Ketua da ne bi mislili da sam nešto zabrijao.
Ako gledamo nebo kroz zvjezdani (sideralni) zodijak, način na koji su zvijezde podijelile dijelove neba, povukle zamišljene crte koje su udaljene trideset stupnjeva luka kružnice i tako dijele nebeska prebivališta ili znakove, onda je u tom mjerenju Mars ove dane baš na rubu zvjezdanih znakova Bika i Blizanaca. Mars je već dugo u Biku, vrlo dugo, od 13.11. nalazi se i putuje ovim znakom. Sada je napokon na rasporedu promjena i završava period od točno četiri mjeseca lutanja Marsa po Biku. Nakon 13.3. energija Marsa je direktnija, praktičnija, poduzetnija, usmjerena na ostvarenje ambicija, planova i ideja, kreativno upotrijebljena i poduprta logikom. No Mars u Blizancu tjera nas da komuniciramo ravno u srž, bez skretanja i hvatanja zavoja, to je komunikacija prstom u oko. Također sjetimo se da je ipak Mars u kontaktu sa Merkurom (vladarem Blizanaca) poput psa koji doduše glasno laje, ali ne ujeda.
Dan prije ulaska Marsa u Blizance događa se i prelazak Venere u Ovan. Tu je Rahu pa će oni dvoje zajedno plesati neko vrijeme. Rahu će navoditi Veneru da postane izazovna i vatrena, da ide u krajnjosti, da se usudi ono što nikad ne bi i da se ne obazire na mišljenje većine. To je i dobro i loše, kao i sve drugo. Dobro je za pomak koji želimo napraviti, izlaz iz zone komfora, inovativnost i proširenje granica mogućeg, a loša je nestabilnost u odnosima, moguća financijska nesigurnost i poneki zdravstveni rizik. Kako kome, svakome nešto što mu već i u sudbini piše ili u kartama života stoji.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt