Dnevni osvrt za 16.3.

Merkur danas ulazi u Ribe i ostaje ovdje do kraja ovog mjeseca. Merkur u Ribama je zbunjena pričalica koja ne može prestati blebetati dok se nalazi na mjestu molitve ili meditacije.
Jupiter u konjunkciji s Merkurom u ovom tranzitu djeluje povoljno i umanjuje rezultate ove debilitacije što znači da bi se mjesec mogao završiti uspješno i više nego što bi to mogli očekivati.
No, Ribe su već dva mjeseca (a tako će ostati do jeseni) okružene sa zloćudnim Saturnom s jedne i Rahuom s druge strane. Ovo je okruženje koje nije ugodno, koje onemogućava, sputava i opterećuje. Pošto Ribe predstavljaju naše duhovne težnje i želju da se uzdignemo na nivo više kvalitete života možemo reći da do jeseni imamo sputanosti tog područja naših života. Pogotovo sada možemo očekivati takve okolnosti jer su ovdje Jupiter i Sunce, a od danas i Merkur. Svi su oni u opakom okruženju Saturna i Rahua. Krajem travnja situacija se može malo olakšati jer Jupiter prelazi u Ovna u direktan susret sa Rahuom.
Kako god bilo, mi moramo živjeti. I ne samo živjeti nego moramo donositi odluke u koordinaciji sa srcem i mozgom, svojom inteligencijom i zdravim razumom. Čovjek nije robot pa da djeluje po programu koji je instaliran. Donosimo odluke kojima mijenjamo algoritme i obrasce utisnute u podsvijest. Život bi bio dosadan kada bi znali svoju sudbinu, kada bi se sve moglo iščitati kao predodređeno. Život bi tada izgubio draž, zamislite da znate baš točne reakcije na svoja djela, da znate sve što će vam se dogoditi. Da li bi vrijedilo truditi se, rasti, učiti i razvijati se, biti dobar prema drugima, obogatiti život svojih voljenih ili bi jednostavno bilo dovoljno da legnemo pod jabuku, krušku, maslinu ili trešnju, dignemo noge u zrak i kažemo “sudbino dogodi se, ionako je sve predodređeno”. I na taj način riješimo sve životne probleme. Da bi vam bilo lakše? Ljepše, uzbudljivije, bogatije? Vjerujem da ne.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt