Trenutni tranziti planeta

Sutra Jupiter ulazi u sideralni znak Jarca. Ovo je nestabilno vrijeme jer se energija ekspanzije, inteligencije, optimizma i nade nalazi na rubu, nit je jaka nit slaba, malo tu pa onda tamo, uglavnom nestabilno.
Nekoliko poanti o ovoj promjeni:
Jupiter će u Jarcu biti u debilitiranom stanju što znači da je moć ekspanzije (i ostalog što je gore navedeno) ograničena. To znači da neće ići kako bi htjeli nego kako mora da ide. Jarac nameće pravila i trebati ćemo igrati po strogim pravilima igre. To je dobro jer jedino tako možeš pobijediti; da igraš po pravilima igre.
Drugi moment u ovom tranzitu je što se Jupiter približava (konjunkcija) Saturnu i Marsu. To pojačava potrebu za disciplinom do ogromnih razmjera: Saturn je represivan element, a Mars je vojničko-policijski element. Mars je egzaltiran u Jarcu, a to znači juhuhu, odnosno juriš u pobjedu, osvajanje pošto-poto. Saturn je tu da kontrolira disciplinu i zadaje okvire, ovo možeš – ono ne smiješ.
Sljedeća stvar je da egzaltacija Marsa i visoko dostojanstvo Saturna poništavaju debilitaciju Jupitera. Opet mogu ponoviti da se rješenja mogu pronaći unutar strogo zadanih okvira, to je poanta.
I još je jedna stvar interesantna: 30.3., kad Jupiter uđe u Jarca otvara se period u kojem imamo Kala Sarpa Yogu na nebu. Nije to nikakva asana ili nešto tako, yoga znači kombinacija ili povezanost planeta na nebu. Ova se kombinacija formira kada su planete uklještene između položaja Rahua i Ketua, mjesečevih čvorova. Tada su sve planete na jednoj strani zodijaka, to vizualno izgleda kao da su se natrpale u jednu polovicu zodijaka. Ova kombinacija donosi općenite nestabilnosti, ali i osjećaje napetosti, sputanosti i nemogućnosti da se ostvari željeno. Kala Sarpa Yoga zbog toga označava pokušaje odlaska iz jedne u drugu krajnost, neki unutarnji nemir pa se onda kao napuhani balon nekontrolirano krećemo od jednog do drugog zida prostorije. Još je dobro ako znamo gdje su zidovi, odnosno granice, unutar zidova smo zaštićeni. Što kad balon zbriše kroz prozor pa ga otpuše vjetar?
Jedino olakšanje u sljedećim mjesecima (točnije do sredine lipnja / juna) biti će tranzit Mjeseca koji će svakih 15-tak dana davati šansu uravnoteženja i stabilnosti. Mjesec govori o emocijama, ljubav je ono što će spašavati u situacijama napetosti. Tako to uvijek i bude, samo nas ljubav može spasiti.
Za kraj ću finiširati s datumima:
Mars je u konjunkciji sa Saturnom i Jupiterom do 4.5. Tada slabi vojničko-policijska disciplina i kontrola.
Jupiter je u Jarcu do 29.6. Nakon ovog izleta u Jarac, Jupiter se retrogradan vraća u Strijelac. Tada će se polako početi nazirati konačna pozitivna rješenja. Kala Sarpa Yoga traje do sredine lipnja / juna. Tada Sunce ulazi u Blizance i približava se Rahuu što će rezultirati pomrčinama, ali barem daje neku šansu da pobjegnemo iz ovog začaranog kruga u kojeg nas trpaju Rahu i Ketu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt