Dan/noć mladog Mjeseca – 23.11.

Što više proučavam i pokušavam protumačiti planete sve više shvaćam kako je razumijevanje što planeta radi u nekom određenom znaku, kako se ponaša u nekoj kući, samo početak razumijevanja igre nebeskih tijela po prstenu zodijaka. To je samo vrh sante leda, osnova i baza, prvi razred. To je početak. Ne možeš ići u drugi razred ako prethodno nisi završio prvi. I barem tu osnovu treba dobro naučiti kako bi se moglo zaroniti dublje.
Danas nam slijedi baš pravi dan za dubine. Doduše srijeda, pod upravom Merkura, a on je vladar zemlje, praktičan i racionalan. Dan u sredini, među uništenjem Marsa (utorak) i kreiranjem Jupitera (četvrtak). Dan kada zastanemo, prizemljimo se pa razmišljamo o greškama prošlosti i planiramo uspjehe budućnosti. No mlad je Mjesec i to u Škorpionu, a to je pravi trenutak za povlačenje prema unutra, duboko, duboko u ponore duše, dan za speleološko istraživanje skrivenih i mračnih hodnika skladišta podsvijesti. Mladi Mjesec je dan kada su spojeni Sunce i Mjesec, atma (duša) i manas (um) u svakom od nas. Um se stapa s dušom i nema potrebe za refleksijom, um više nije samo odraz svjetlosti duše nego se nalazi u centru duše. Iako ovaj dan suočava dušu s mrakom koji nosi, to je dan preokreta; kada dođemo do dna samog dna, nema drugog smjera osim prema gore. Nakšatra u kojoj će biti Mjesec većinu dana je Višaka. Njen simbol je trijumfalna kapija i ovo sazviježđe donosi pobjedu i otvara vrata raja. Sama riječ Višaka složena je od dvije riječi: viša i ka. Viša znači ´ući´ ili ´dostići´, a ka znači ´nebesa´ ili ´raj´.
Motivacija dana: “Naša najveća slava nije u tome da nikad ne padnemo, nego u tome da svaki put kad padnemo ponovo ustanemo.”
Konfucije

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt