Dnevni osvrt 19.11.

Merkur i Venera se utrkuju i ove su dane u bliskoj konjunkciji. Kombinacija je to dobra za kreativnost, stvaranje, komunikaciju, estetiku; u ljubavi zabavu, a u poslu užitak. Ali, oboje u tom paru, i Merkur i Venera su brzi i rezultati su prolazni. Više o tome u sljedećim danima.
A Mjesec svaki dan mijenja svoje zvjezdano prebivalište. Danas je kod Haste. Njom vlada Surya, božansko Sunce, a simbol je dlan ili šaka kojom grabimo, hvatamo, uzimamo. Hasta je vješta u hvatanju svega što joj dođe pod ruku. Podsjeća me na kralja Midu koji je od Dioniza izmolio blagoslov da sve što rukama dotakne pretvori u zlato. Mida zlatoruki tako oduševljen dođe doma i dodirom pretvori vrtne ruže u zlato. Uzvišen je bio taj osjećaj, njegovoj sreći nije bilo kraja. Zamišljao je što sve može postići uz gomile zlata na raspolaganju. Otrežnjenje je došlo brzo; čim je sjeo da objeduje, shvatio je da je hranu dodirom pretvorio u zlato. Žeđ nije mogao utažiti jer je čaša bila samo ledeni komad sjajnog metala. Kćer je tada doskakutala žaleći se da su ruže u vrtu bez mirisa i tvrde kao kamen. Mida je utješnim zagrljajem i nju pretvorio u zlatnu skulpturu. Tada je požalio i tražio da se njegov blagoslov poništi.
Kažu da trebamo paziti što želimo jer bi se moglo i ostvariti. Hasta grabi rukama i stvara. No nije baš tako da trebamo uhvatiti sve što postoji, kreirati cijeli univerzum i kontrolirati svaki njegov dio. Nekad je bolje prepustiti se ili popustiti, mogli smo to naučiti nedavno kada su u konjunkciji s Ketuom bili Sunce, Venera i Merkur. Najbolja lekcija koju nam Ketu može pružiti je prepuštanje, poput ribe koja se prepušta morskim strujama koje ju uvijek odvedu baš na ono pravo mjesto, točno tamo gdje treba biti. To smo naučili u mjesec dana unazad pa sada možemo grabiti s dobrom mjerom i otpustiti ono što ne treba biti ugrabljeno.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt