Sunce i Merkur u Raku, a Venera i Mars u Lavu

Kakav je svijet pod vodom, u dominaciji elementa vode? Sjajan. Predivan. Pun života. No, čovjek ne može dugo bez pomagala živjeti u vodi. Merkur je danas ušao u zvijezde Raka, vodeno kraljevstvo. Sunce je još uvijek u Raku (sideralno gledano, mjereno po zvijezdama). To je donekle dominacija Raka iako s druge strane obale imamo Veneru i Mars u Lavu. Rak je znak doma i obitelji, mjesta gdje pripadamo, osjećamo se voljeni i podržani. Domaćica koja je donedavno bila u Raku, Venera, je sada u Lavu i traži svog kralja i vođu. To znači da tražimo izvrsnost u ljubavi i ugodi. Tamo je Mars koji nije kralj, ali slijedi upustva kralja. To znači da nam trebaju dobra upustva, tražimo vjerodostojne lidere koje vrijedi slijediti. Sunce u Raku znači da je dom u centru, trenutno koristimo emotivnu inteligenciju i dobro bi bilo razvijati taj dio naše inteligencije. Rođenjem uz more sam uslovljen da volim more pa vidim more kao lijek i rješenje za mnoge probleme. Na primjer, mislim da je more ljekovito. Kad si neraspoložen skoči u more i raspoloženje se odmah poboljša. Kao da ta voda spere ili odnese tugu i uznemirenje, kao da um dobije jasnoću i razbistri se. I ne samo raspoloženje, more liječi i tijelo, kožu i organe. Ja tako mislim, nemam dokaza, ali to je za mene istina.


Jučer sam promatrao pun Mjesec, iznad njega je bio Saturn, lijevo sjajni Jupiter. Večeras će Mjesec biti između Saturn i Jupitera pa gledajte i pozdravite ih lijepo. Malo dalje na desno je vidljiv Antares, crven i treperav. To je srce Škorpiona. Gore desno su zvijezde koje su kliješta Škorpiona, a rep i bodlja Škorpiona nije vidljiva dijelom zbog sjajnog Mjeseca, a dijelom zbog svjetlosnog zagađenja u krajevima koje obilazim noću. Te zvijezde su zodijak. Kad govorim da je Venera u Lavu, a Sunce u Raku onda mislim na zvijezde koje se vide golim okom poput ovih.
A s Rakom, domom i majkom dolazi i kuhanje. To je osnovna aktivnost i sastojak svakog doma. Opet ću reći što mislim o kuhanju: mislim da je svatko samom sebi najbolji kuhar. Tijelo točno zna što mu je i koliko potrebno. Uskladite se s potrebama svog tijela i kuhajte svoju hranu. Tijelo spontano i prirodno (podsvjesno) zna koliko čega treba. Ono što vi dotaknete svojim rukama i pripremite za sebe je magija koju stvarate. To je osobna magija, individualna i najbolja za vas. To je najzdravija hrana koju možete jesti. Ako niste vješti u kuhanju onda je dobro da vam kuha netko tko vam je vrlo blizak. S bliskim ljudima smo povezani (opet magija, nema dokaza, iako onaj tko želi može ih pronaći, ali meni ne trebaju dokazi za ono što znam). Ljudi s kojima smo blisko povezani osjećaju što nam treba. Tako je sa hranom, a tako je i sa drugim stvarima u životu. Sada je tema hrana zbog Merkura i Sunca u Raku.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt