Lipanj 2022

Evo nekoliko stvari koje nas čekaju u sljedećem mjesecu, šestom, junu ili lipnju. Kao što samo ime kaže lipe će cvjetati. Ugodni mirisi koji nastaju u prirodi su prisutni već neko vrijeme, bagrem i bazga oživljavaju osjetilo mirisa. No, lipanj je posebno posvećen lipama. U sljedećem se tekstu osvrćem na gibanja planeta u sideralnom zodijaku koji se koristi u đjotišu i razlikuje se od astrologije na zapadu.

Početkom mjeseca cvjetanja lipa završava retrogradnost Merkura (2.6.), a dva dana nakon toga počinje retrogradnost Saturna (od 4.6. do 23.10.). Nemojte se bojati retrogradnosti, paranoja nikad nije produktivan osjećaj. Retrogradnosti osnažuju naša iskustva, daju nam potvrdu (ponekad trebamo više od jedne potvrde), priliku da se vratimo sebi, ispravimo greške i još štošta. Važno je biti usklađen s prirodom pa kad lipe cvjetaju uživati u fenomenu prirode, a kad završe retrogradnosti paziti da se ne razočaramo zbog propuštenih prilika, neznanja, grešaka, pogrešnih očekivanja i lakovjernosti prema nepouzdanima koji daju lažna obećanja. Retrogradnost Saturna može donijeti velika očekivanja, nade i obećanja. No, Saturn je poznat po tome što vlada razočarenjem i frustracijom stoga preporučujem da se u lipnju ne zanosimo previše obećanjima bez pokrića jer bi ujesen i pred zimu ove godine naše vizije sjajne budućnosti mogle završiti s osjećajem gorkog otriježnjenja. Pozitivna strana retrogradnosti Saturna je da nam daje dobar osjećaj za praktičnost i prizemljenost, grubi realizam (koliko god grub bio ipak je realizam, odnosno kontakt sa stvarnošću) pa su to osobine ili silnice kolektivne karme koje možemo naglasiti ili iskoristiti.

Venera je na konju s Rahuom (čitaj: u konjunkciji), a vrhunac jahanja je sredinom mjeseca lipa. Tada pazite na opsesivnost u ljubavi i užicima, moglo bi se svašta pokrenuti i zakotrljati. Ovaj spoj daje preokrete u odnosima, ekstreme koji stvaraju disbalans, želju koju ne možemo kontrolirati, kontakte sa strancima ili općenito nepoznatim, ali i moguće manipulacije koje su rezultat želje da pošto poto ostvarimo svoje fiksacije. Malo više pažnje u odnosima te balansa u željama mnogo će pomoći tijekom lipnja.

Mars je na konju s Jupiterom i to u znaku Riba, znači na morskom konjiću su oni dvoje. Ovo je dobro za praktičnu primjenu znanja, ono što ste naučili, sada primijenite u praksi. Inače, kad su nebeske osobnosti (planete) u konjunkciji nadmeću se za korištenje resursa kojima raspolažu. Pa će nas Mars u Ribama inspirirati da budemo nestrpljivi u očekivanju konačnih rješenja, pogotovo za ascendente u Lavu, tada troši puno energije pa se Lavovi trebaju više odmarati, mirisati lipe, bagreme i bazgu ili ostale ugodne mirise koje vam priroda posluži. Ovnovi će doživjeti vrhunce nestrpljivosti i zato pazite na ozljede, osluhnite tijelo i ne treba se dokazivati u pokazivanju tjelesnih nadmoći. Jupiter propovijeda duhovno znanje pa aktivnost treba spojiti s meditacijom i tako dolazimo do yoge. Odite na sat yoge ili budite redovni na svojim satovima. U lipnju imamo i svjetski dan yoge na suncostaj (solsticij). Pa meditirajmo braćo i sestre.

Sunce mijenja svoj oblik sredinom mjeseca. Iz aristokratskog Aryame (Bika) prelazi u prijateljskog Mitru (Blizance). Sunce je duša, sve se oko njega ili nje okreće, duša je centar svijeta. U prvoj polovici mjeseca resurse daje Aryama kojem je bitna sigurnost, pripadnost i slava koja dolazi zbog statusa, a u drugoj polovici mjeseca resurse daje Mitra koji je prijateljski prema svima, spaja razdvojene i upoznaje nepoznate.

Venera će isto tako u drugoj polovici mjeseca (18.6.) preći u Bik pa otvara sezonu slobodne strasti. A strast je smutljiva i zavede inteligenciju pa diskriminacija kiksa i eto ti krive odluke. Zato u sezoni strasti treba više meditiranja, zdrave ahimsa hrane (hrana koja ne uključuje nasilje), ranog ustajanja, svježine jutra, voća i povrća, hladnog tuša ili mora, rijeke il jezera. Sve to, a pogotovo meditacija, nas osvješćuje, kanalizira strast na korisno i potrebno i što je najbolje dopušta inteligenciji da djeluje staloženo i neometano.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt