Venera u Ribama

Venera je u Ribama od 16.3.2021., 22:30 do 10.4.2021., 1:58 (sideralni zodijak u đjotišu)
Venera je u ovom znaku egzaltirana, odnosno uzvišena. To je odličan položaj za Veneru i ona može u ovom tranzitu manifestirati sve svoje dobre odlike. U ovom slučaju Venera će biti spaljena u društvu sa Suncem. To opisuje pročišćenje ljubavi i zadovoljstava, mnogih blagoslova koje donosi Venera. Venera se do 26.3. približava Suncu i to je period suočavanja s problemima u području ljubavi. Zatim slijedi preokret i mogućnost pronalaženja rješenja na probleme.
Ako tražimo partnerstvo, odnos ili užitak u ovim trenucima tražiti ćemo artističke užitke, maštovitost, umjetnost i zadovoljstva takvog tipa. Tijekom ovog tranzita važna je privatnost jer je Riba skrivena i voli privatnost, ponekad to ide u krajnosti pa se može manifestirati i bijeg od realnosti ili prebivanje u svijetu mašte i traženje zadovoljstva u iluzornim užicima i utopijama.
Ovaj tranzit Venere također može opisivati i partnerstvo koje nije striktno vezano formalnim ugovorom, odnosno više je „slobodnog“ tipa. Venera u Ribama vjeruje u uzvišenost ljubavi iznad svega te stoga ne smatra potrebnim da se ulazi u službene odnose i slično. Također ovdje postoji snažna privrženost ka uživanjima, senzualnim zadovoljstvima, a manja privrženost ka društvenim dužnostima i obavezama. (izuzetak je Blizanac ascendent jer je Venera tada u desetoj kući te društvene obaveze postaju vrlo važne).
Pošto su Ribe znak koji je vrlo imaginativan ovdje postoji potreba da se prevaziđu granice tjelesnosti i da se ljubav bazira na nekim višim, „duhovnim“ vrijednostima. To možemo nazvati romantizmom. No, u romantici se mogu pojaviti problemi i zbunjenost kada se pomiješaju duhovni i tjelesni ideali, odnosno razumijevanje ljubavi koja se bazira na tjelesnom kontaktu i ona koja ima višu vrijednost. Zato se ponekad mogu očekivati i neke nemoguće stvari u smislu ljubavi. U ljubavi, ali i estetici, se traži savršenstvo koje ne postoji u materijalnom svijetu. No, pošto je Venera ovdje egzaltirana (na vrhuncu) vidjeti ćemo ljubav posvuda i u svima.
Ribe su mjesto egzaltacije za Veneru, na ovom se mjestu ona najbolje osjeća. Tijekom ovog tranzita se pronalazi zadovoljstvo u mašti i fantaziji, na svetim mjestima ili mjestima povlačenja, duhovnom vodstvu, putovanjima u daleke zemlje. Odnosi koji se stvore biti će potpomognuti maštanjem i fantazijama. Ljubav prema umjetnosti i muzici je također na vrhuncu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt