Pogled u 2024. godinu po znakovima zodijaka prema vedskoj astrologiji

U tekstu koji slijedi dajem opis raznoraznih potencijala, mogućih opcija koje se pružaju na odabir, resursa koji su dostupni za korištenje, ali i nekih blokada i prepreka za sljedećih godinu dana. I sve je to posloženo po znakovima zodijaka tako da se lakše pronađete i da priču učinimo malo više individualnom iako je najindividualniji pristup imati osobne konzultacije ili svoj godišnji horoskop.
Naravno, uzmite u obzir da pišem o đjotiš astrologiji pa se ovdje koristi sideralni zodijak koji služi za određivanje karme koju ljudska bića nose ili vuku za sobom. Sve rečeno će se u najvećoj mjeri odnositi na vaš podznak; to je sve ono što je izvana, tijelo, karakter i ponašanje, inteligencija i odluke koje donosimo i sve posljedice koje iz toga proistječu. Osim tijela imamo i dušu i um. Duša je Sunce i ono govori o resursu koji je duši dan na raspolaganje, pa sljedeći opisi u odnosu na znak Sunca govore o potencijalima na području resursa koji želite iskoristiti za ostvarenje svoje životne misije. Ako gledate znak Mjeseca, onda se treba referirati na emotivnu potrebu i mentalno stanje. Tako ove opise možemo razumjeti s tri značajna nivoa: tijelo i tjelesno (ascendent), duša i resurs (Sunce), um i emotivna potreba (Mjesec).

Image by Gordon Johnson from Pixabay
Pionirima zodijaka, Ovnovima, ovo je vrlo dobra godina. Otvaraju se nove prilike, dolazi znanje i dobre spoznaje, a u drugoj polovici godine i neke financijske mogućnosti. Pokazat će se koji su pravi prijatelji. I bolje da je tako, da ne gajimo iluzije o prijateljstvu. Isto je i s ekonomskim napretkom, ova godina daje trezvenost i praktične odluke koje mogu biti temelj dugoročnog uspjeha. Trebat će se malo više odmarati, opustiti, možda otputovati ili meditirati. Teret dužnosti i obaveza krade energiju pa se treba pronaći balans između rada i žrtve s jedne strane i zabave i opuštanja s druge strane. U proljeće će trebati više pripaziti na udruživanja pa ako postane preintenzivno, povući se i strpljivo čekati da prođe. Neke se stvari neće riješiti silom.

Bikovi u prvoj polovici godine spavaju i sanjaju, a možda meditiraju i vizualiziraju buduće uspjehe, stvaraju planove za ostvarenje snova. Tako i treba jer druga polovica godine donosi nove početke, otvorena vrata za promjenu, neometeni rast i napredak. U poslu su stalne odgovornosti i teške, ali potrebne odluke koje ponekad izazivaju nezadovoljstvo. Ali nema uspjeha bez žrtve i rada na koji su Bikovi navikli, njima sreća ne dolazi lako ni brzo. Dobro bi bilo razmotriti koja udruživanja mogu pomoći i donijeti napredak i ostvarenje osobnih potencijala, jedinstvenih talenata koji već neko vrijeme čekaju na ostvarenje.

Blizancima je prvi dio godine zabavan s možda ponekom neispunjenom željom. Kasno proljeće i ljeto donosi putovanja, upoznavanja s novim ljudima i idejama pa se tako mogu roditi nove vizije budućnosti. Cijela je godina vrlo živa pa je potrebno više balansa između doma, privatnih tema i svega onoga što je izvana, a to je karijera, ugled i vanjski uspjeh. Moguće su trzavice s autoritetima od kojih je otac jedan, a može biti i šef na poslu ili pak država, nedajbože pravosuđe.

Rakovi imaju godinu novih prilika i mogućnosti u karijeri, ekonomiji, ali i udruživanju i prijateljstvima. Stvari idu dosta dobro iako je do ljeta prisutan i teret nekih promjena, suočavanje s odgovornostima za osobnu transformaciju. To može biti naporan proces u kojem se događaju i poneka razočaranja. Glad za znanjem je prisutna kroz cijelu godinu, pa će Rak biti spreman na sve samo da dobije odgovor na važna životna pitanja.

Image by Gordon Johnson from Pixabay
Kralj životinja ima testove u odnosima. Ako odnos testove preživi, onda je kvalitetan i dugoročan. Drugim riječima, Lavovi, ako se u ovoj godini ne razvedete onda niti u budućnosti nećete. Lav je idealist i moralist većinu godine, a u drugoj polovici godine mogu se otvoriti prilike za dobro poslovanje. Potrebno je paziti na financijske odluke i ne ulaziti u pretjerane rizike. Opasnosti mogu biti i drugog tipa, a važno je da se bude u ravnoteži između sigurnosti i želje da se prijeđu granice ili izađe iz zone komfora.

Djevice su praktične. I inače znaju zbrajati, oduzimati, kalkulirati što se više isplati. Ponekad se u kalkulacijama zbune i izgube jer savršenstvo koje žele postići ne postoji. I to je zbunjujuće. No u ovoj godini Djevice su još i više praktične, prizemljene i trezvene. Praktičnost do samog vrhunca. To je dobro za pokretanje poslova za koje želimo da budu dugoročni i profitabilni. Stvarno, mogla bi se pružiti prilika za promjenu do kasnog proljeća, a kasnije samo nastaviti na tom valu. I da, partnerstva, važna stvar ove godine je napraviti ravnotežu između odnosa prema sebi i prema drugima, to je bitno.

Vage imaju situaciju s djecom, a ženski dio svekolikog pučanstva bije boj s ocem. Tu su testovi ove godine. Partnerstva se mogu ekspandirati, samo pazite da ekspanzija ne prijeđe granice. Imat ćete važne zadatke za obaviti pa treba pripaziti da ne završite potrošeni i iskorišteni.

A što se na nivou 2024. godine događa sa Škorpionima? Emotivno je teško, osjećaju se odgovornosti za pronalaženje sigurnosti srca i uma. To može značiti nezadovoljstvo s mjestom gdje se nalazite, izvana i iznutra. Možda vas to natjera na preseljenje ili na introspekciju i rješavanje nezadovoljstva iznutra. Inteligencija pomaže rješavati probleme u prvoj polovici godine, a u drugoj imate prilike ostvariti svoje želje. Vratar koji čuva dveri kroz koje želje ulaze u život bit će naklonjen i velikodušan. Godina je puna kreativnog naboja pa će se pokazati individualnost i originalnost bez obzira što će okolina misliti.

Image by Gordon Johnson from Pixabay
Strijelci ove godine gaze punom parom. Kreativnosti i dobrih ideja napretek, zabave i možda koje zaljubljivanje u prvom dijelu godine. Nakon toga slijedi pametno rješavanje problema i potreba da se fokus prebaci na pitanja zdravlja, ne samo tjelesnog nego i mentalnog. Pa onda i pitanja zadovoljstva, samopouzdanja, pripadnosti, bit će tu puno područja gdje će biti pružene prilike za rad. Cijelom godinom vlada praktičnost pa će odluke koje se donesu djelovati korisno i dugoročno. Moguće su promjene u karijeri i više fokusa na dom i obitelj.

Jarci paze na novce, štedljivi su i minimalisti u pogledu investicija. Tako i treba, ovo je godina u kojoj treba preispitati odnos prema novcu, ali i cijelom konceptu opstanka i održavanja. Prvi dio godine daje prilike za preseljenje ako to želite ili možda neke druge događaje oko stanovanja, nekretnina, doma i obitelji. Nakon toga druga polovica godine daje učenje, kreativnost, razvoj talenata i vještina. Ako studirate, možda ćete se zapitati je li taj smjer znanja pravi za vas, ali to su samo privremeni testovi. Kao rješenje u takvim situacijama slijedite svoje ambicije, ideje i vizije.

Što se Vodenjaka tiče, oni će imati godinu važnih odluka i teških odgovornosti. Godina 2024. je godina u kojoj će Vodenjaci donijeti neke od najvažnijih odluka svog života. U prvoj polovici godine su malo idealisti, ali ipak prizemljeni, a u drugom dijelu godine povoljnost doma i obitelji, unutarnjeg mira i zadovoljstva samim sobom ublažava sve nametnuto breme. Važno bi bilo paziti na novce i kako će se koristiti, odnosno trošiti životni resursi, paziti na rasipnost.

Ribe su u godini fokusa na sebe, mogućeg zanemarivanja partnerstva zbog zasićenja, dosade, nedostatka svrhe i smisla. Ribe bi mogle biti nezadovoljne, pogotovo u proljeće, iako im ništa ne fali. Stvari stoje dobro, ali neka unutarnja kočnica blokira potencijal pozitivne perspektive. Tako će se Ribe boriti s nekim svojim samosabotažama. U drugoj polovici godine idealizam će rasti, mogućnost timskog rada cvjetati, a užici biti dostupni, odnosno ostvarivi.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt