Karmički horoskop

Karmički horoskop

Znanje vedske astrologije govori nam o tome kako sve naše akcije (djelovanja bilo koje vrste, sve želje, htijenja, ideje…) uzrokuju odgovarajuće reakcije. Taj koncept je opće poznat pod jednostavnim terminom “karma”. Horoskop je pokazatelj karme, odnosno reakcija koje su uzrokovane prošlim akcijama. Planete nisu uzročnici okolnosti, one su samo pokazatelji. To znači ustvari da smo sami “krojači svoje sudbine”, odnosno da sami određujemo svoju budućnost. Karmički horoskop nam, kroz razumijevanje uzroka, daje mogućnost da dobijemo saznanje o opcijama budućnosti koje bi bile povoljne. Na osnovu uzroka možemo razumijeti i poslijedice. To je način na koji možemo predvidjeti događaje u budućnosti. U ovom horoskopu analiziramo uzroke i saznajemo puteve koji su ispred nas i koji nam mogu donijeti ispunjenje naše istinske prirode.

“Karma” je način na koji smo uslovljeni prošlim djelima. Ukoliko svoje aktivnosti vršimo ispravno dostižemo uravnoteženi život pun obilja i sreće. Na taj način karmički nam horoskop daje razumijevanje uzroka, onoga što nam predstavlja teret iz prošlosti ili “rep” koji još uvijek vućemo za sobom i koji nas sputava i koči. Zatim dobivamo saznanje o tome kojim putem krenuti da se otarasimo tog tereta i da se riješimo “dugova” iz prošlosti. Sloboda izbora koju posjedujemo uvijek nam omogućava napredak i ispravno djelovanje bez obzira na okolnosti i uslovljenosti. To je mogućnost koju nam pruža karmički horoskop: preskočiti učenje teškim lekcijama i odmah se usmjeriti onamo kamo trebamo ići. Taj put je prirodan i urođen svakome, taj put zadovoljava i ispunjava osobu. Svatko to osjeća ili predosjeća, ali zbog vezanosti (“repova” ili “dugova”) je to ponekad teško prepoznati i razaznati.

Tako u ovoj vrsti analize dobivamo odgovore na koji način svojim pozitivnim djelovanjem učiniti korak naprijed na putu duhovne i materijalne evolucije. Ovdje, također, analiziramo i aspekt duhovnosti koji je po shvaćanju Veda superioran nad putem materijalizma. Tako dobivamo odgovore o tome koji način vršenja duhovne prakse donosi kakve rezultate i kako u svom životu dobiti pomoć “više sile” na svim područjima. Zbog toga ovaj horoskop možemo nazvati i “duhovni” horoskop.

Za sva pitanja u vezi izrade karmičkog horoskopa obratite se direktno astrologu na na e-mail: valenticdean@gmail.com ili telefon: 099 3457910.

Vaš astrolog, Dean Valentić

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Kontakt