Dnevni osvrt 30. 5.

Jednom je davno Šukra (Venera) stao na stranu Ćandre (Mjeseca) jer je ovaj bio u sukobu s kraljem raja, ali i vladarom osjetila, Indrom. Po principu “prijatelji smo ako imamo istog neprijatelja” Šukra se umiješao u sukob jer mu je u interesu da je Indra oslabljen, da osjetila nisu pod kontrolom. Ako osjetila nisu pod kontrolom Šukra može manifestirati svoj puni utjecaj nekontroliranog hedonizma i korištenja svih resursa ovog svijeta za užitak i zadovoljstvo. Venera dakle pomaže Mjesecu u njegovim emotivnim eskapadama, Venera će podržati ljubavničku strast čak i ako ona povrjeđuje odnose.
I evo Venere u domu Mjeseca, danas ulazi u znak Raka. Tu je i Mars koji nije prijatelj s Venerom, Mars je ipak general vojske bogova i nalazi se u drugom taboru na bojnom polju uma, tijela i planete. Čeka nas emotivno uzbudljiv period, cijeli šesti mjesec ove godine je pod utjecajem Venere i Marsa u Raku; sukob hladnog i toplog, muškog i ženskog, vode i vatre, a opet Venera podržava stvaranje lijepih i uzbudljivih ljubavnih priča. Mars je faktor koji ima kontrolu no i on je debilitiran u Raku pa može popustiti sentimentima. Dobro je biti svjestan okvira unutar kojih igramo svoje igrice te pomalo pripaziti da se ljutnja Marsa ne probudi i izazove sukobe.
Danas se približava ekadaši, onaj ekadaši. Ujutro je još uvijek dašami ili deseti dan faze u kojoj se Mjesec puni. Ekadaši koji u potpunosti nastupa u srijedu preporuča potpuni post i to je jedini ekadaši u tijeku godine u kojem je preporučen potpuni post.
Mjesec je danas u Djevici, u Hasta nakšatri, a to je praktičan dio neba, konkretan, trezven i prizemljen. Za odnose baš i nije nešto, ali za poslovne uspjehe poprilično dobro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt