Situacija se zaoštrava – konjunkcija Jupitera i Saturna

Jupiter je trenutno 5 stupnjeva udaljen od Saturna i približava mu se, približava, sve bliže i bliže. Da li osjećate napetost i stres zbog frustracije jer ne možete što bi željeli i htjeli, što smatrate da možete i zaslužujete? Tako će biti još neko vrijeme, do početka nove godine i još malo dalje.
Odavno sam naučio sve u životu promatrati kao milost Boga. Kao mlad i lud govorio sam za najveće nevolje kako su to manifestacije milosti i blagoslova te se osjećao zaštićen i spokojan. Sve je lako kad si mlad. Bio sam sretan u nekoj donekle poniznosti primiti milost i naivno išćekivao kresanje ega. Iako, priznajem, u nekim situacijama mi je bilo jako teško prihvatiti kako je moguće da je to što se događa božanska milost, kako, o kako i zašto, tražio sam odgovor i nikako ga nisam mogao pronaći. To su trenuci u kojima se pojavi sumnja i gubi vjera, tada se počneš pitati da li milost ima smisla ili je to samo greška, nešto slučajno, neka nepravda zločestog života.
Zatim sam učio kako riječ disciplina dolazi od latinskog discipulos što zapravo znači učenik, onaj koji slijedi. Disciplina može zvučati kao nešto strogo, zahtjevno, nametnuto i teško. Nemoj ti meni disciplinu, dosta mi je discipline, ja bih laganini. Tako mi kažu neki. Ali bez discipline nema uspjeha. To znate svi vi koji ste išli na fakultet, koji svakodnevno idete na posao, koji se bavite sportom, umjetnošću ili bilo kojom vještinom.
Sve ovo što pišem me asocira na konjunkciju Jupitera i Saturna. Disciplina koju treba prihvatiti kao milost i blagoslov. To nas čeka, već je ovdje, a biti će sve očitije.
I još nešto; ovo čišćenje kroz koje prolazimo može biti namijenjeno tome da se vratimo na default postavke, originalne vrijednosti. Možda je ovo prilika da restartamo svijet. Ako ne svijet onda barem same sebe. Svijet se sastoji od svih nas, pojedinaca. Ako se mi restartamo svijet će slijediti. Jupiter je predstavnik vrijednosti svijeta i u dodiru sa Saturnom ogoljen je do srži. Što je svrha i suština svih izvanjskih rituala i ceremonija? Ako nam je svrha samo neki privremeni egoistični užitak, e onda trebamo restart na default postavke. Zato osim svega što već vidimo i čujemo očekujem vraćanje suštini, da više razumijemo što je stvarno bitno, kakvo to srce kuca ispod krute ljušture. Ako nema kontakta sa srcem samo smo slijepi sljedbenici pogrešivih generala, fanatici koji srljaju u ponor zaklinjući se na vjernost svom lažnom proroku, bezobrazno lukavom i podlom manipulatoru, egocentričnom narcisu ili zabludjelom luđaku i psihopati.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt