Dan i noć mladog Mjeseca u decembru

Sutra je dan mladog Mjeseca, zadnji u ovoj kalendarskoj godini. Uskoro je i dan zimskog solsticija koji označava najkraći dan godine, “trenutak mraka”, odnosno dan kada sjeverna polutka dobiva najmanje svjetlosti Sunca. To je ujedno i dan promjene jer se od toga dana količina svjetlosti, i duljina dana, počinje povećavati. Ista je i simbolika mladog Mjeseca; to je dan kada je Mjesec bez svoje svjetlosti te Sunce preuzima ulogu glavnog i jedinog davatelja svjetlosti. Stoga je dan mladog Mjeseca poput dana čišćenja, kada se odvajamo os svojih mentalnih konstrukcija, negativnih emocija, svega što je neutemeljeno i lažno oko nas, rješavamo dugova i opterećenja. Drugim riječima dopuštamo svjetlosti Sunca da prodre i pročisti sve kutke našeg života iznutra i izvana.
Trenutak mladog Mjeseca dešava se u sazviježđu “Mula”. Tu se nalazi i Saturn, vrlo blizu Sunca i Mjeseca. Ovo sazviježđe predstavlja “korijen”, odnosno centar galaksije. Riječ “mula” znači korijen, a taj simbol govori o srži, suštini ili jezgri. Korijen je esecijalan jer predstavlja utemeljenost, ali i izvor opstanka. Saturn će se u ovom području zadržati još godinu dana i propituje temelje naših vrijednosti. Svi ćemo biti suočeni sa potrebom da donesemo odgovornost na području temelja naših vrijednosti, istine o njima i odanosti tim vrijednostima, idealima i ciljevima.
Mlad Mjesec i zimski solsticij predstavljaju točku istinske introspekcije nakon koje možemo krenuti u ostvarenje ciljeva jer energije počinju rasti, buditi se, svjetlo se povećava.
No, proces “buđenja” se ne dešava naglo, preko noći. Da bi se potpuno razbudili Sunce treba ući u sideralni znak Jarca i na taj način započeti svoj put po “sjevernom” dijelu sideralnog zodijaka što također predstavlja početak “dana” za “deve” ili božanska bića, upravitelje u hijerarhiji univerzuma, a nakon toga treba proći kroz dvije pomrčine što znači da tek nakon 15.2. možemo značajnije olakšani krenuti u ostvarenje svega što želimo. Do tada biti će još rada na unutarnjim motivima, preispitivanju, razmišljanja o odgovornostima i slično…

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt