Saturn i Merkur u konjunkciji – istina u komunikaciji

Danas je nedjelja i već smo nekoliko dana nakon uske konjunkcije Saturna i retrogradnog Merkura. Pošto je Merkur retrogradan možda je bolje gledati unazad nego unaprijed – da li ste tokom prošlog tjedna imali probleme u komunikaciji? Naime, baš u srijedu (6.12.) je vladala uska konjunkcija spomenutih Saturna i Merkura. Osim blokada u komunikaciji, nerazumijevanja i nesporazuma, ova konjunkcija također donosi i istinu o odnosima kroz komunikacijske greške. Zapravo su to suočavanja sa nesporazumima iz prošlosti koji su se pomeli pod tepih zbog neozbiljnosti, neodgovornosti ili puke želje za površnom zabavom bez razmišljanja o posljedicama.

Ono što je bilo ne bi trebalo biti toliko važno osim ako učimo iz prošlih iskustava. No, ovaj susret Saturna i Merkura vratiti će se uskoro: dani oko 12 i 13 januara 2018 godine mogu donijeti ponovo vraćanje na iste teme, ali sada sa nekim novim odlukama, kao da se obnovljeni vraćamo na isto mjesto. Zbog toga to “isto mjesto” više nije “isto”. Biti ćemo izmijenjeni iskustvima koja su se u međuvremenu desila.

Upravo tih dana se i dešava uska konjunkcija Sunca i Venere tako da možemo očekivati pročišćenje u ljubavnim odnosima ili u želji za uživanjem te zadovoljstvima, pročistiti će se ideali ljubavi, dostići se mogu krajnji rubovi suočavanja sa istinom o negativnostima te prilike da zbog toga napravimo preokret. Saturn je onaj koji donosi istinu, a Sunce je ono koje pročišćava greške.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt