Dani konjunkcije Sunca, Saturna i Venere

Blagdani koji su pred nama proći će uz konjunkciju Sunca, Saturna i Venere. Istina u ljubavi te odgovornost u zajedništvu dolaze na raspored tokom sljedećih dana.
Svi mi u ovom svijetu tražimo savršeni odnos, savršenog muškarca ili savršenu ženu, savršenog partnera u svakom pogledu i ispunjenje u savršenom odnosu. Ta želja jedna je od osnovnih, ona je u stvari suština duše; osjećati jedinstvo u ljubavi, savršeni spoj nas s našim objektom ljubavi. To je univerzalna želja svakog čovjeka.
Netko će reći da je ljubav odluka koju jednom doneseš i držiš je se. Osjećaj neobjašnjive privlačnosti može biti prolazan, privremen. Ta zasljepljenost ne traje vječno. Neki odnosi su takvi da se dvoje ljudi prepoznaju, kao da su karmički povezani i imaju nešto zajedničko. Teško je te spone prekinuti i nešto ih privlači, jednog prema drugom. Po mom iskustvu iz tumačenja natalnih horoskopa, povezani smo puno više nego što smo svjesni i nego što uopće možemo pretpostaviti. Također, naši se životi ne odvijaju slučajno i postoji vrlo predvidljivi red i raspored onoga što se u životu događa. Netko mi kaže da ne vjeruje u karmu i da je slobodan da donese svoju odluku. Ali na kraju, pogotovo u nekim ozbiljnim životnim pitanjima, pokaže se koliko smo uvjetovani i koliko je cijeli život neobjašnjiva pojava, mreža koju ne znamo razmrsiti. U tim trenucima iz horoskopa bude očito da je ono što se događa jasno opisano zvijezdama u trenutku rođenja pojedine duše. To je istina i više nego što to možemo prihvatiti. No, dobro je razmišljati da smo slobodni, da imamo konce u svojim rukama, da možemo ostvariti ono što zamislimo i poželimo, dobro je ciljati u Mjesec jer čak i ako promašimo završiti ćemo negdje među zvijezdama…
U ovim danima suočavamo se s potrebom da pročistimo odnose ili naše želje po odnosima. Ljubav je uvijek čista, ali ponekad samo mislimo da volimo. Možda je to samo naš strah od samoće ili odvojenosti od izvora, obrana od panike ili depresije koja nas hvata kada shvatimo da se udaljujemo od cjeline kojoj pripadamo. Ako ne dobivamo energiju iz izvora, od duše, onda se osjećamo sami i našu želju ka savršenom odnosu trebamo nadoknaditi. Zato tražimo savršeni odnos izvana. Zapravo smo uvijek i svugdje u savršenom odnosu jer smo sami po sebi savršeni. No, odvojeni smo od istine, od svrhe i same srži onoga što jesmo. Ne spoznajemo sebe i ne razumijemo tko i što jesmo. Svi duhovni procesi govore o jedinstvu i spajanju s Božanskim. To je savršeni odnos koji je uvijek prisutan i koji ne možemo izbaciti ili odvojiti sebe iz tog odnosa. Jer odvojivši se iz tog savršenog odnosa osjećamo nedostatak. Plivamo u oceanu materijalne energije i tražimo savršenstvo u materijalnom. Kao riba na pješčanoj plaži koja pokušava uživati u limunadi i sunča se u želji da ulovi onaj savršeni ten. To nije prirodno mjesto za ribu, njeno mjesto je u oceanu, u dubinama, među ostalim ribama.
Ono što tražimo u savršenom odnosu je prepoznati sebe u drugom, spojiti se s izvorom tog jedinstva. U traženju jedinstva s drugom osobom tražimo sebe i svoje mjesto u duhovnom univerzumu. U ekstazi tjelesnog spajanja tražimo osjećaj da pripadamo, da smo dio nečeg većeg i svrsishodnijeg, da imamo neki smisao u tom zajedništvu koje je veće od nas samih. Tražimo sreću i zadovoljstvo u konačnom zajedništvu. To je dio nas i zato ga tražimo, predosjećamo da ga imamo i želimo biti ono što jesmo. Tražimo sebe.
U takvim pokušajima dešavaju se razočarenja i frustracije. Susrećemo se s činjenicama koje nam nisu po volji. Suočavanje s negativnostima u odnosu i ljubavi zna biti bolno samo zbog toga što smo vezani za našu ideju ili zamisao o savršenoj ljubavi, o osobinama savršenog partnera ili partnerice. Prihvatiti istinu znači odbaciti sve lažne koncepcije koje su drugi stvorili i umetnuli u naš um ili smo ih sami stvorili svojim izopaćenim pogledom na svijet i sebe u svijetu.
Jedna od najvećih boli kou u odnosu možemo osjetiti je osjećaj da smo iznevjereni i napušteni. To je osjećaj koji oduzima dah duši koja se hrani ljubavlju. Nepovjerenje koje se može razviti u bilo kojem obliku odnosa također nanosi veliku štetu duši. Dati svu svoju vjeru, nadu, sva pozitivna očekivanja te ljubav osobi koja otvoreno pokaže nepovjerenje je veliki test ljubavi i često se dogodi da suočavanjem s ovakvim negativnostima ljubav zapravo ne preživi. Postoji opraštanje i istina da smo svi nesavršeni i ljubav bi trebala biti iznad svih nesavršenosti. Testovi u ljubavi i odnosima mogu učvrstiti ljubav, ali i uništiti ili izokrenuti, odnosno izopačiti potrebu za ljubavlju.
Na kraju se vraćamo do one priče s početka o odluci. Ljubav može biti odluka. Iako smo uslovljeni karmom ili sudbinom, možemo se odlučiti i potvrditi našu ljubav. To možemo činiti iznova i iznova, svakim danom i svakim trenutkom. Potreba za ispunjenjem u ljubavnom odnosu koju duša prirodno ima može skrenuti u izopačene, čudne, oblike. Odluka je ta koja tu ljubav može vratiti na pravi put. Izvorna svojstva duhovnog bića ne možemo ubiti. Ali možemo preuzeti odgovornost za istinu u ljubavi te se odlučiti za ljubav. To vam želim za ove blagdane koji se dešavaju pod konjunkcijom Sunca, Saturna i Venere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt