Dnevni osvrt 19. 6.

Mjesec je danas u oštroj i transformativnoj Ardra nakšatri. Simbol ove nakšatre je suza ili dijamant. Prvi predstavlja tugu koja nas preporođuje, a drugi predstavlja vrijednost do koje se dolazi tek nakon golemog pritiska. Ardra je pod vladavinom Rudre koji je vladar uništenja, odnosno obnove koja govori kako staro mora umrijeti kako bi se novo rodilo. Po ovim simbolima sprema nam se buran dan, ali ne brinite, u svakom mjesecu imamo burne i transformativne dane i možemo ih iskoristiti za promjene koje želimo obaviti.
Dan je ponedjeljak, a kroz dan dolazi do dvitije ili drugog dana nakon mladog Mjeseca. I ponedjeljak i dvitija su pod vladavinom Mjeseca što znači da je danas dan pod utjecajem Mjeseca, agenta uma i emocija.
Prije neki dan sam pisao o vezanosti koja nas istovremeno oslobađa i dan sam primjer nasilja i nenasilja. Taj je primjer posebno važeć za one koji imaju Mars kao Atmakaraka planetu ili planetu koja pokazuje koji je put i interes duše u ovom životu. Ako je vaš Atmakaraka Mjesec onda su vam emocije područje vezanosti, ali i oslobođenja. To je najvažnija lekcija ili zadatak, na tom području se čeličite, formirate, učite najvažnije životne istine. Mjesec pokazuje našu emotivnu potrebu i manas, odnosno um. Za sve sa Mjesecom kao Atmakarakom ili kraljem (kraljicom) horoskopa stih Bhagavad-gite može biti posebna inspiracija:
“Čovjek se mora uzdizati vlastitim umom, a ne degradirati. Um je prijatelj uvjetovane duše, ali i njen neprijatelj.”
Znači, na pitanje da li su emocije dobre ili loše ne postoji odgovor da ili ne. Mogu biti i jedno i drugo, zavisi kako ih koristite. Koristite li um da se uzdignete ili degradirate?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt