Godina Marsa u Jarcu

Od 2.5. do 6.11. Mars je u Jarcu u konjunkciji sa Ketuom. Bliske konjunkcije Ketua i Marsa su od 9.6. do 19. 6. na 14° Jarca. Sljedeći susret se dešava u periodu Marsove retrogradnosti i to od 13.7. do 23.7. na području Jarca od 10 do 13 stupnja. Zadnji susret Marsa i Ketua je od 19.9. do 24.9. na 8° Jarca.
Konjunkcija Ketua s Marsom govori da trebamo pronalaziti ravnotežu u upotrebi svoje „muške“ energije. To znači da se treba uravnotežiti u trenucima koji zahtijevaju kompeticiju, borbu, dokazivanje, agresiju i slično. Pošto je Ketu „tijelo bez glave“ on će od Marsovih osobina stvoriti rizičan potencijal te impulzivnost, agresija, dinamizam, energičnost, hrabrost, snaga i slično mogu postati osobine koje treba kontrolirati jer imaju potencijal da predstavljaju opasnost i rizik u životu.
Konkretno rečeno ovo predstavlja potencijal da pojedinci ne mare da li će biti ozlijeđeni i stoga su spremni riskirati svoje zdravlje i život da bi obavili potrebne ciljeve i ostvarili rezultate. Pošto Ketu predstavlja stvari koje smo dostigli u prošlom životu u ovoj konjunkciji on govori o tome kako osoba ustvari nema želju da se bori nego prije želi žrtvovati sebe, svoje aktivnosti, hrabrost i želju za pobjedom kako bi mogla ostvariti svoje duhovne ciljeve i osloboditi se sve strasti koja je vezana za utjecaj Marsa i želju za nadmetanjem i pobjedom.
Ovaj položaj također predstavlja impulzivnu ljutnju, poput osobe koja ne razmišlja prije nego što učini nešto opasno.

Za ovo vrlo dugo putovanje Marsa kroz znak Jarca zaslužna je njegova retrogradnost koja će se odvijati od 26.6. (od 15° Jarca) do 27.8.2018 (do 4° Jarca).
Period retrogradnog Marsa donosi priliku da kontroliramo i kanaliziramo našu energiju i aktivnosti te da ih upotrijebimo na koristan i kreativan način. Tokom ovog perioda trebali bi uzeti u obzir sredstva koja nam stoje na raspolaganju za ostvarenja naših ciljeva te da ponovo razmislimo o razlozima za aktivnosti i preispitamo temelje vrijednosti na osnovu kojih djelujemo. Također treba biti pažljiv da ne trošimo energiju uzalud, da ne rasipamo trud i rad te da se pokušamo obnoviti, pomladiti ili regenerirati. Znači, puno je bolje tokom ovog perioda potruditi se „napuniti baterije“ nego truditi se uzalud i rasipati energiju unaokolo.

Posebno delikatni će biti trenuci druge polovice srpnja/jula i prve polovice kolovoza/augusta. Tada se dešavaju pomrčine, a Mars će biti u blizini samih stupnjeva pomrčina, a u opoziciji i retrogradni Merkur, opet vrlo blizu točaka pomrčina.

Ovdje su termini pomrčina i stupnjevi na kojima se dešavaju:

13. 7. 2018 — djelomična pomrčina Sunca

Rahu i Ketu na 12 stupnja Raka i Jarca

Sunce i Mjesec na 27 stupnja Blizanca

27. 7. / 28. 7. 2018 — potpuna pomrčina Mjeseca

Rahu i Ketu na 11 stupnja Raka i Jarca

Sunce na 10 stupnja Raka, Mjesec na 10 stupnja Jarca

11. 8. 2018 — djelomična pomrčina Sunca

Rahu i Ketu na 11 stupnja Raka i Jarca

Sunce i Mjesec na 24 stupnja Raka

Ako u vašoj natalnoj karti imate određene položaje blizu ovih stupnjeva možete očekivati prekretnice ili nestabilnosti na tim određenim područjima života.

Također egzaltacija Marsa u Jarcu je zapravo izvrstan položaj za ostvarenje naših ciljeva. Konjunkcija sa Ketuom oduzima energiju i traži da zaista budemo povezani sa pravdom i svrhom. Retrogradnost egzaltirane planete, u ovom slučaju Marsa, može donijeti neka pretjerana očekivanja i stoga neispunjena obećanja. Zato pripazite na period retrogradnosti Marsa, možda stvari i prilike koje vidite nisu u istini takve kakvima se na prvi pogled čine.
Mars je u Jarcu egzaltiran što predstavlja mogućnost da Mars izrazi svoj puni potencijal u ovom znaku. Mars je poput vojnika kojem je potrebna disciplina kako bi postao pobjednik. U znaku Jarca pronalazi disciplinu i ambicioznost koja predstavlja plodno tlo za manifestaciju njegove aktivnosti i energičnosti. Ovo je odlično za sportske ili poslovne pothvate, za organizaciju, poštivanje pravila igre i uzdizanje na visoke položaje u organizacijama i timovima.
No, konjunkcija Ketua sa Marsom krade tu energiju jer, kao što je opisano, Ketu predstavlja bezglavu i raspršenu energiju koja pošto-poto traži viši smisao.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt