Kristali

Kristali, kao i boje, mantre (zvučni predstavnici) i jantre (grafički predstavnici), predstavljaju energije planeta, odnosno energije koje djeluju prirodom.
Kristali su poput “instrumenata” koji stvaraju povoljnu atmosferu, odnosno atmosferu određenog tipa. Ta atmosfera je poput aure koja nas obavija i daje pogodnosti da djelujemo na točno određeni način. Kao što boje emaniraju vibracije određenog tipa i tako potiču raspoloženje točno tog tipa tako i kristali mogu pomoći da oko sebe stvorimo onakvu energiju koju želimo ili koja nam je potrebna za rast i napredak.

Ako u natalnoj karti primijetimo neravnotežu ili slabost određenih planetarnih energija tu nestabilnost možemo pokušati popraviti upotrebom kristala koji odgovaraju planetarnim energijama.

U đjotiš (vedskoj) astrologiji preporuča se upotreba kristala koji odgovaraju
– tithiju na koji je osoba rođena (tithi je lunarno-solarni dan) – taj kristal osobu štiti od poteškoća i zla koji se može manifestirati u životu,
– nakšatri u kojoj je osoba rođena (sazviježđe u kojem se nalazi Mjesec u trenutku rođenja) – taj kristal pomaže ukloniti stres, mentalne napetosti, poboljšava raspoloženje i slično,
– ascendent u kojem je osoba rođena – taj kristal poboljšava zdravlje te daje vitalnost tijelu. Ovaj se kristal naziva životnim kristalom i najpovoljniji je od svih ostalih, dakle ovo je prioritetni kristal,
– vladaru devete kuće – ovaj kristal je “kristal sreće”, daruje dobru sreću osobi.
– mogu se preporučiti kristali koji odgovaraju ascendentima u podjelnim kartama, npr ako osoba želi poboljšati svoje potencijale za začeće i zdrav tijek trudnoće može se preporučiti kristal koji pojačava djelovanje vladara ascendenta u saptamša karti (karta koja opisuje djecu, trudnoće i potencijale na tom nivou života)

Ovdje je spisak kristala koji predstavljaju energije planeta i nadomjestaka koji se mogu koristiti ako izvorni kristali nisu dostupni:

Sunce – rubin ili crveni granat, korund,
Mjesec – biser ili mjesečev kamen,
Jupiter – žuti safir, topaz ili citrin, žuti granat,
Rahu – hesonit ili smeđi turmalin,
Merkur – smaragd ili akvamarin, zeleni turmalin, beril,
Venera – dijamant ili kvarc, bijeli koral, cirkon,
Ketu – mačje oko (simofan ili žuti krisoberil) ili lapis lazuli, tigrovo oko, ahat, tirkiz,
Saturn – plavi safir ili ametist, lapis lazuli,
Mars – crveni koralj ili korund.

Ne zaboravite koristiti usluge osposobljenog kristaloterapeuta koji vam može obezbijediti kristal koji će odgovarati vama i potrebama koje imate.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt