Raspetljavanje karmičkih čvorova

U svijetlu svih nedavnih događanja u Hrvatskoj, krize vlade i svega što se dešava u tom kontekstu, razmišljao sam o tome što planetarne kombinacije pokazuju i predstavljaju. Prošle godine se je vrlo jasno mogao očekivati pad vlade ili slična “neočekivana” ili nepredvidiva događanja, to se desilo točno na dan konjunkcije Jupitera i Rahua.
Ove godine nemamo ništa slično, no dešavaju se drugačije kombinacije koje govore o dugoročnim promjenama. Saturn je u retrogradnosti što znači da se vraćaju stare odgovornosti i obaveze koje nismo ispunili, revidiraju se također ideali iz prošlosti, ali polako se počinju pojavljivati propusti u našim prošlim odlukama. Taj isti Saturn se približava spoju znakova Škorpiona i Strijelca što se naziva “gandanta” ili “karmički čvor”. Postoje tri takve točke u zodijaku na mjestima gdje se spajaju znakovi vodenih i vatrenih elemenata (Ribe i Ovan, Rak i Lav, Škorpion i Strijelac). Saturn se nalazi u blizini jedne od tih tri točaka i polako se približava prelasku iz elementa vatre u element vode. To bi mogla biti burna reakcija i desiti će se točno prvog dana ljeta, 21.6. Da bi cijela priča bila još zanimljivija Saturn je pod pogledom (drišti ili aspekt) Marsa i Rahua što upućuje na pojačanu silu karmičkih energija koje traže zadovoljenje (ili kaznu) zbog nepravde iz prošlosti. Ovo područje nema spada pod sazviježđe (nakšatru) koja se naziva “Mula” što doslovce znači “korijen”. Ova simbolika opisuje korjenite promjene koje se dešavaju pod pokroviteljstvom ovog dijela neba. Ako sa zemlje pogledamo prema Mula nakšatri gledamo ravno u središte galaksije u kojoj se nalazimo. Promjene su korjenite i zadiru u samu suštinu ili jezgru svega, pogađaju u centar. Mula simbolizira transformaciju i pod vladavinom je božice uništenja Niriti. Uništenje je proces koji je u prirodi korak pred novim stvaranjem.


Ako promotrimo druge dvije od ovih nestabilnih točaka onda vidimo da: prvo – Merkur se nalazi u gandanti na nultom stupnju Ovna, tu je pred nekoliko dana završio retrogradnost; drugo – Rahu se približava gandanti na spoju Lava i Raka.
Prema tome vidimo da su sve tri gandanta točke trenutno aktivirane ovim tranzitima. Saturn predstavlja duboke promjene u društvu i proces “vraćanja na staro”, suočavanja sa greškama iz prošlosti, ali i strah od suočavanja sa mnogim negativnostima koje se vuku kao rezultat loših odluka će se još nastaviti. Predviđam konačnu stabilizaciju tek u studenom/novembru.
Rahu u drugoj polovini kolovoza/augusta prelazi iz sideralnog znaka Lava u Rak. To će također biti konkretnija promjena energije mjesečevih čvorova. Merkurov tranzit je kratkoročan i okončati će se krajem sljedećeg tjedna.
U toku su promjene, nagli preokreti u načinu razmišljanja i stavova, koje su povezane sa suočavanjem s negativnostima koje su rezultat loših odluka iz prošlosti. Proces je tek počeo i nastaviti će se tokom ljeta do stabilizacije u kasnu jesen ove godine.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt