Mars u Raku i konjunkcija sa Suncem

Mars je u Raku debilitiran i sam riječ “debilitacija” govori o negativnim efektima ovog položaja. Mars donosi aktivnost, visoku energiju, pokretljivost, nemir, nestrpljivost, inicijativu, snagu i hrabrost, nadmetanje, želju za pobjedom itd itd. Rak predstavlja dom, srce, obitelj, utočište, podsvijest i osjetljivost, želju za emotivnom i mentalnom sigurnošću i stabilnošću, pripadanje i vezanost. Ako pokušamo spojiti ove osobine vidimo da su teško spojive i položaj Marsa u znaku Raka se u spisima tradicionalnog đjotiša promatra kao položaj koji donosi nemir u domu, ali i nemir u srcu osobe. Na više se mjesta kaže kako ovaj položaj uzrokuje česte promjene prebivališta i uznemirenje u domu, odnosno nemogućnost da se ostvari mir u obitelji. Osjetljivost je povećana, a samim tim i mogućnost ljutnje i bijesa (kao obrambena reakcija na emotivnu nestabilnost). S druge strane ovo je odličan položaj za zaštitu doma i obitelji jer je Mars po svojoj prirodi ratnik čija je zadaća zaštita.
Kod ovog je položaja vrlo važna samo-disciplina. Debilitirani Mars pokazuje tendenciju ka gubljenju discipline, bezvoljnosti i lijenosti, a to u slučaju ratnika Marsa može biti pogubno. Ako izgubimo samo-disciplinu kreativna energija može postati destruktivna. Zato je važno tokom ovog putovanja Marsa kroz Rak trenirati samo-disciplinu.
Mars se u Raku zadržava od 11.7. do 27.8. ove godine.


Da stvari budu još uzbudljivije i vatrenije Mars je u konjunkciji sa Suncem. Ta konjunkcija djeluje već neko vrijeme, a karakterizira je mogućnost bijesa i gubitka kontrole zbog stege nepravednog autoriteta ili gubitka samopouzdanja. Spaljenost Marsa od strane Sunca aktualna je od 7.7 do 14.8., a njezin vrhunac je upravo danas i sutra (uska konjunkcija Marsa i Sunca).
Sunce predstavlja vladajuće elemente izvana, ali i iznutra, odnosno naš ego ili osobnost koja se pod utjecajem vatre Marsa topi i pokazuje svoje izvorno lice koje sadrži podsvjesne strahove, blokade i kočnice, zatomljene strasti, nesigurnosti i frustracije. Svi mi imamo “sjenu” koja je skrivena duboko u podsvijesti i u većini slučajeva je nismo svjesni. Rak predstavlja srce svakoga od nas, a Sunce i Mars svojom vatrom donose usijanje svega što je duboko unutra.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt