Retrogradan Mars od 26.6. do 27.8.

Mars je ove godine u retrogradnosti od 26.6. do 27.8. Retrogradnost uvijek donosi pogled u prošlost ili u unutrašnjost (introspekciju). To su trenuci kada analiziramo događaje iz prošlosti ili svoju duboke unutarnje motive. Pošto Mars predstavlja aktivnost i dinamizam, hrabrost i snagu, ambiciju i inicijativu; na svim tim područjima možemo očekivati provjeru naših aktivnosti iz prošlosti, ali i motivacije kojom vršimo te aktivnosti.
Takom retrogradnosti Marsa općenito možemo biti više podložni ozljedama i nezgodama te nestrpljivi. Želje se teško kontroliraju i možemo imati osjećaj da rezultati naših aktivnosti idu u krivom smjeru, ne u onom smjeru koji bi mi željeli i očekivali. Kao rezultat svega dešava se osjećaj bespomoćnosti i gubitka volje, posebno u onim trenucima kada nešto treba pokrenuti.
Zato trenuci retrogradnosti Marsa zahtijevaju više samo-discipline i motivacije, ohrabrenja i pozitivnog usmjerenja. To je posebno bitno jer je Mars u Jarcu, znaku gdje je egzaltiran. Mars je pun snage i želje da ostvari dostignuća, no u trenutnoj retrogradnosti kao da stvari idu u krivom smjeru. Uz Mars je u konjunkciji i Ketu koji još više uzrokuje gubljenje energije ili pobrkane ciljeve i nejasnoću onoga što se želi. Zato mnogi možemo reagirati bezglavo, iz afekta i teško objašnjivo.
Mars je u đjotišu kategoriziran kao „tamas-graha“ odnosno planeta koja predstavlja silu materijalne prirode koju nazivamo „neznanje“ ili „tama“. To je destruktivna sila prirode koja je zadužena za uništenje. Kao takav, kada uđe u retrogradnost, Mars može govoriti o tome kako pokušavamo drugačijim načinima riješiti svoje probleme ili boriti se protiv svojih neprijatelja (ili samih sebe). No, pošto tu ne dobivamo željene rezultate frustracija sve više raste te će oko završetka retrogradnosti ta frustracija i razočarenje doći do vrhunca.
Nakon 27.8. kada Mars postane direktan i sa obnovljenom energijom krene u ostvarenje svojih ciljeva osjećati ćemo se frustrirano jer stvari koje smo planirali prije retrogradnosti nisu onakve kakve smo željeli da budu, okolnosti su se promijenile i eto frustracije i nezadovoljstva. U krajnjim slučajevima moguća je i ljutnja i agresija zbog nezadovoljstva zatečenim stanjem.
Rješenje je, kao i uvijek u slučaju problema s Marsom, disciplina i stalno vraćanje na izvorne postavke naših snova, ideala i ciljeva. Mars je poput vojnika i treba ga disciplinirati.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt