Pomrčina Mjeseca i ostalo

Ovaj tjedan je mnogima poprilično napet. Postoji više razloga za to. Za vas koji volite tehničke detalje ovo će biti odlično, a za one koji ne vole tehnikalije preskočite na drugi dio gdje su konkretnija objašnjenja:
Prvo – Merkur sutra postaje retrogradan i tako će biti do 19.8. U tom će periodu Merkur biti prekriven sjajnim zrakama Sunca od 2.8. do 16.8. što predstavlja suočavanje s negativnostima i potrebe za pročišćenjem.
Drugo – Mars je u konjunkciji s Ketuom već neko vrijeme. Djelovanje te konjunkcije sam opisao u posebnom članku koji se može pronaći na ovom blogu.
Treće – Sunce je u konjunkciji s Rahuom i oni se susreću u uskoj konjunkciji u petak/subotu. Tada imamo i pomrčinu Mjeseca za koju kažu da će biti najduža u ovom stoljeću.

Ova tri razloga su dovoljna da nam bude “napeto”. Rahu i Ketu predstavljaju krajnosti i u ovim trenucima blisko utječu na osnovne elemente zodijaka: Sunce i Mjesec, a tu su i Mars i Merkur. Vrijeme kao da se ili ubrzava i kao da više ne možemo kontrolirati što se dešava ili se pak ništa ne dešava i ne može pokrenuti s mrtve točke. No, ne samo vrijeme nego i naše emocije te mentalna stanja mogu biti u sljedećim danima teška za kontrolirati. Mogu se pojaviti osjećaji ljutnje, ali i apatije zbog neispunjenih želja ili nesavršenstva.
Kod svakoga se mogu dešavati različiti efekti jer smo svi različiti i svačija natalna karta priča drugačiju priču. No, ono što je najvažnije za sve nas je da ostatak tjedna, a pogotovo vikend provedemo u introspekciji i povlačenju. Tako ćemo obnoviti energiju i od početka sljedećeg tjedna krenuti u novi ciklus. Ovaj dan punog Mjeseca (petak) je Guru Purnima, dan kada je posebno dostupna milost Gurua. Upravo to je razlog zašto tvrdim da je dobro da se posvetimo unutarnjem radu, ali i posebnim aktivnostima namijenjenim razvoju odnosa sa Guruom.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt