Retrogradni Merkur od 14.10.2020. do 3.11.2020.

Merkur je retrogradan! Od 14.10. sve do 3.11. U Vagi je, vozi u rikverc od 17 do 1 stupnja Vage. Moja perspektiva retro Merkura je da on mijenja perspektivu. Dobro je svako toliko promijeniti perspektivu i vidjeti stvari iz drugog kuta.
Promjena perspektive daje nam sposobnosti da vidimo sebe i druge na drugačiji način. Merkur je komunikator u nama. Kad komuniciramo prenosimo poruku, ali i primamo informacije. Merkur govori o izmjeni informacija, a kad je on retrogradan govori o drugačijem procesu komunikacije. Zato se u retrogradnosti Merkura preporuča da budemo više pozorni na dogovore, pregovore, ugovore i slično. Pogotovo zato što je Merkur trenutno u znaku Vage i poziva na oprez posebno u trgovini i poslovnim odnosima općenito. Vaga predstavlja odnose bez obzira da li su poslovni ili ljubavni, predstavlja trgovinu ili izmjenu dobara, ali i pravednost odnosno želju da budemo “jednaki” ili uravnoteženi. Pošto su komunikacije “retrogradne” treba paziti da izmjena informacija ne krene krivim putem.
Može vam se dogoditi da govorite u apstraktnim simbolima koje ne bi dešifrirao ni budistički majstor s vrha Tibeta koji je svoj život posvetio rješavanju zagonetki. Nešto se trudite objasniti, a izlaze samo nepovezane i čudne rečenice. Možda ćete početi pisati poeziju umjesto proze pa se drugi čude što je sad ovo. Možda sretnete nekog tko se ponaša neobjašnjivo, ni samom mu nije jasno što mu je i koji mu je, poput malog djeteta, malo se smije, malo plače, a nikako shvatit zašto radi to što radi. Možda vam se desi i to da će vam netko objašnjavati kako bi vi trebali biti ono što on/ona misli da bi vi trebali biti, i to je moguće da vam se dogodi. Možda jedan hoće, a drugi neće pa ste opet u minusu. Jer plus puta minus daje minus. Zato treba uključiti šesto čulo jer nije sve u riječima, pogotovo onim zapisanima. Iza riječi stoji osoba sa svojim cijelim životom, događajima, iskustvima. To je cijeli jedan univerzum koji ne poznajemo, a mogli bi suditi na osnovu nekoliko riječi. I zato je retrogradan Merkur odličan da proširimo perspektivu i promijenimo percepciju.
Za svakoga će efekti promijenjene perspektive biti drugačiji pa evo vrlo kratko kako će perspektiva o promjeni perspektive utjecati na znakove (važi ako imate važne položaje u tim znakovima u sideralnom zodijaku: ascendent, Mjesec ili Sunce – proučite koji je jači od ova tri položaja; on će biti prioritetan, a možete i gledati od sva tri; ascendent je materijalna i vidljiva manifestacija, Mjesec je emocija i mentalno stanje, a Sunce su želje i identitet) :
Ovan – promijenite perspektivu u odnosima, dogovorima i pregovorima;
Bik – nemojte se umoriti objašnjavati, tumačiti, pričati o svojoj perspektivi;
Blizanci – budite kreativni i zabavljajte se u ovoj promijenjenoj perspektivi;
Rak – vi ćete imati priliku da razvijate intuitivni dio perspektive;
Lav – vi ćete najviše komunicirati od svih;
Djevica – malo više opreza u financijskim odlukama;
Vaga – vama će se perspektive najviše promijeniti;
Škorpion – maštovitost na vrhuncu;
Strijelac – u prijateljstvu i zajedništvu mijenjate perspektivu;
Jarac – karijera je područje dubljih uvida rezultat kojih će biti sreća;
Vodenjak – dobra prilika da dodate dubine vašoj komunikaciji;
Riba – vi ćete otkrivati tajne.
Znači nije za sve isto.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt