Saturn je spaljen

Nedavno, prije 3 dana, se Sunce približilo Saturnu i počeo je period “spaljenog Saturna”. Sunce prži i spaljuje sve u svojoj okolini pa tako i Saturna do 9.2. Priča o odnosu Saturna i Sunca je zanimljiva i možda ću je ispričati uskoro. Iako se dogodila davno i daleko još je uvijek aktualna pogotovo u ovom trenutku. Pa što se to događa? Kada su Sunce i Saturn blizu događa se sukob s autoritetom, narod protiv vlasti, ali i obratno. Sunce je kralj, a Saturn je narod. Sunce je autokrata i diktator, narcis zaljubljen u sebe, a Saturn je demokrata, onaj koji želi jednakost za sve, a posebno za one najnižeg statusa (podsjeća li vas to na nekog ili nešto?). Sada jasno vidimo prvi slučaj sukoba Sunca i Saturna u Americi. A tek je počelo, sezona friganja je tek počela. To znači da možemo očekivati još prepucavanja na svim frontovima. Merkur je već spaljen, Jupiter će biti od petka, 15.1. pa do 12.2.
I tako, frka na frku, neraspletivo klupko frke. Dokle to može trajati? Koliko daleko nasilje, pobune, nezadovoljstvo mogu ići. Neki među nama još uvijek žive sa sjećanjem na neprijateljstva iz četrdes’prve ili devedes’prve. Kada će biti kraj? Možemo li se nadati da će se prošlost jednostavno zaboraviti. Najbolje bi bilo da se zaboravi, da nas pukne neka pandemija amnezije svih nasilja iz prošlosti. Ali nema još tog virusa, ne bi on koristio pa ga Kinezi nisu napravili u laboratoriju. Nasilje je uzrok sljedećeg nasilja, ono ništa ne rješava nego pogoršava. Nakon jednog nasilja slijedi sljedeće nasilje. I tako u krug, k’o ono klupko. Taj niz ide toliko daleko dok netko u tom lancu ne kaže “čekaj malo, dosta mi je svega, hoću van!”. Nasilje se prekida nenasiljem. Opraštanjem, pošto virus zaborava još nije otkriven.
Jedna dobra stvar u spaljenosti planeta je pročišćenje. Vatra pročišćava i osvjetljava. To znači da spaljenost razotkriva istinu, pokazuje pravo lice stvarnosti. Suočavamo se sa tolikom količinom svjetla da nas zasljepljuje, a na kraju jasno vidimo stanje, Sunce će obasjati svaki predio tame, niti jedna sjena neće postojati. I sve će se razotkriti i već se razotkriva. Oni koji se igraju s vatrom će se opeći.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt