Tranziti u Jarcu

Jarac! Što znate o Jarcu? Da je životinja koja živi u planinama? To su divlji Jarci, a imamo i one udomaćene. Da je poslije Strijelca, a prije Vodenjaka? Kao takav pokušava uspostaviti zakon i red između liberalnog i idealističkog Strijelca i eksperimentalnog Vodenjaka spremnog na prelaženje granica. Da je u opoziciji s Rakom? I kao takav krut, tvrd i nefleksibilan, balans sentimentalizmu. Ono što o Jarcu ne znamo saznati ćemo uskoro. Srijedu ujutro mlad Mjesec je baš na početku Jarca. Sunce i Mjesec su tada u konjunkciji na zadnjem stupnju Strijelca i zajedno ulaze u Jarac.
Nakon toga će mnogo planeta biti u Jarcu. Saturn i Jupiter su nam već poznati, komentirao sam ih opširno. Merkur je sada s njima u znaku Jarca, a uskoro će tu biti i Sunce, Mjesec će napraviti kratki izlet, a nakon toga i Venera. I sve to podržava Mars iz oštrog kvadrata što dodaje napetost.
Jarac prebiva u planinama pa bi za ove tranzite mogli reći “tresla se brda rodio se miš”. Bojim se da se ovog puta ne rodi slon. Ili se je već rodio i stasao te počeo rušiti sve oko sebe. Kao nespretnjaković u trgovini s krhkim porculanskim dragocjenostima.
No, mili slon je također pametno biće i inače svojom snagom uklanja prepreke na putu. Njegova surla šamara uokolo, a slon je inače simbol kraljevskog prestiža. Preporučam da ovu zastupljenost Jarca u atmosferi u i oko nas iskoristimo tako da pobjedničkog slona usmjerimo prema preprekama. Nije lako upravljati slonom. Zato postoje oruđa poput štapa za vođenje slona. Taj štap ima iglu kojom bocneš slona i podsjetiš ga gdje mu je mjesto, odnosno kojim pravcem treba ići.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt