Tranziti planeta kroz 2022 godinu

U prošlom sam tekstu opisao općenita očekivanja od 2022 godine. Ovaj tekst sadrži konkretne datume tranzita, konjunkcija i sličnih astroloških fenomena te daje kratke opise događanja u par rečenica.

Jedna od važnijih promjena tijekom 2022 godine nas očekuje početkom proljeća, točnije tijekom travnja / aprila. Rahu i Ketu će u sideralnom zodijaku 12.4. promijeniti svoje bivanje u znakovima; izlaze iz Bika / Škorpiona i ulaze u Ovna / Vagu. Dan nakon toga, 13.4., Jupiter prelazi iz Vodenjaka u Ribe, a 29.4. Saturn na kratko ulazi u Vodenjak. Odmah nakon toga se događaju pomrčine; prva je pomrčina Sunca 30.4. ,a zatim i pomrčina Mjeseca u noći sa 15. na 16.5.

Krenimo kronološkim redom, linearno, od 1.1. do 31.12.
Godina počinje sa konjunkcijom Marsa, Ketua i Mjeseca u Škorpionu. Prošla je godina, dvadeset i prva, započela sa konjunkcijom Ketua i Venere u Škorpionu. Ove godine je Škorpion stvarno u fokusu i zbog toga sam utiska da je ovo godina preobrazbe kroz neugodna iskustva. Kao da smo dotakli dno, kad bi samo shvatili da smo na dnu i da se ne valja još dublje zakopavati nego što jesmo. Dobra stvar je što je jedini smjer prema gore ili uzdizanje. Kad si na dnu jedini smjer kojim možeš krenuti je prema gore. ovo je godina u kojoj trebamo krenuti prema gore, uzdignuti se i ponovo uskrsnuti.

Venera je retrogradna od 19.12.2021. do 29.1.2022. njena retrogradnost počinje u znaku Jarca, ali tijekom 2022 godine cijela retrogradnost Venere se odvija u znaku Strijelca. Venera u retrogradnosti pokazuje neriješena pitanja u ljubavi i odnosima, uživanju, estetici, umjetnosti, ženama, njegovanju i obnovi tjelesne energije. Retrogradnost donosi drugačiji pristup svim ovim temama i daje novu perspektivu svemu.

Mars je u Škorpionu do 16.1., a u vrlo osjetljivom području miješanja elemenata vode i vatre (prelasku iz znaka Škorpiona u znak Strijelca) ili Gandanti, nalaziti će se od 11.1. do 21.1.2022. položaj Marsa u Gandanti pokazuje potencijal neugodnih, naglih i nepredvidivih događaja. U ovom periodu se ne preporučuje pretjerana aktivnost, putovanja i sve aktivnosti koje su povezane sa nadmetanjem, borbom, kretanjem, inicijativom, hrabrošću, pokretanjem novih projekata i slično. Mars je u oslabljenom položaju i sve što se započne u tom trenutku nema blagoslov Mangala ili Marsa. Također su moguće neugodne, burne, strastvene, destruktivne aktivnosti diljem svijeta. U svijetu su stalno prisutni sukobi i ratovi, ovaj trenutak prelaska Marsa iz vodenog u vatreni znak može donijeti sukob i neki novi rat.

Mars i Ketu u Škorpionu

U to vrijeme počinje prvi trenutak retrogradnog Merkura od 14.1. do 4.2. Ova retrogradnost se u potpunosti odvija u znaku Jarca. Provjerite koja kuća je znak Jarca u vašoj natalnoj karti i znati ćete na kojem području možete očekivati nesporazume i sa kojim ljudima trebate poboljšati komunikaciju.

Kombinacija koja se naziva Kala Sarpa Yoga biti će prisutna od 14.12.2021. do 24.4.2022. to je kombinacija u kojoj su sve planete između čvorova Rahua i Ketua. No, ta će kombinacija svakih 15 dana biti prekinuta povoljnim tranzitom Mjeseca koji donosi stabilnost. Okruženost svih planeta sa zloćudnim utjecajima Rahua i Ketua govori o osjećaju sputanosti, kao da smo uhvaćeni u nekom vatrenom obruču i tražimo svoj izlaz vani. No, izlaza nema. Jedino olakšanje će svakih 15 dana donijeti Mjesec: 15 dana će Mjesec donositi stabilnost, malo više emotivnog mira i ostvarenja potreba, a sljedećih 15 dana će se Mjesec pridružiti svim ostalim grahama u vatrenom obruču.
Početkom veljače / februara imati ćemo usku konjunkciju Sunca i Saturna koja govori o sukobu naroda sa autoritetom. Sunce predstavlja vladu, kralja, predsjednika, autoritet u svjetovnom smislu, a Saturn je narod ili svi ono koji su potlačeni, podčinjeni, marginalizirani, besposleni, siromašni, bolesni i svi oni kojima treba pomoć, a tu pomoć najčešće očekuju od države ili vlasti. Među ove dvije strane može biti sukoba u ovim danima. Također je moguć sukob između individualizma i kolektivizma. Snažne individue shvatiti će da se ne uklapaju u očekivanja kolektiva.

Kala Sarpa Yoga

Zanimljivost ove godine je neobično duga konjunkcija Venere i Marsa u tranzitu. Oni će biti vrlo blizu, u planetarnom ratu (konjunkcija manja od jednog stupnja udaljenosti) od 12.2. do 13.3. Mars i Venera će putovati zajedno iz znaka Strijelca u znak Jarca pa nakon toga i u znak Riba. Pogotovo tijekom njihovog tranzita kroz Jarac od 26.2. do 31.3. možemo očekivati težinu u odnosima, ali i nezadovoljstvo općenitom zdravstvenom situacijom, restrikcijama ili postupcima koji remete ili onemogućavaju naše bivanje u ovom svijetu. Venera predstavlja zadovoljstvo, ljubav naravno, partnerstva i odnose, ali i sposobnost da tijelo bude vitalno. Venera je jedan od davatelja života, u ayur vedi predstavlja sjeme koje daje život, a bavi se regeneracijom. Šukra ima sposobnost oživljavanja mrtvih ili dizanja iz mrtvih. No, sve te sposobnosti biti će onemogućene tijekom tranzita Venere u konjunkciji s Marsom, a pogotovo Saturnom. Trenutak planetarnog rata Venere i Marsa je gore naveden, a trenutak uske konjunkcije Venere i Saturna je 28.3. i 29.3. Krajem veljače / februara i početkom ožujka / marta odvijaju se mnoge konjunkcije u znaku Jarca; tu je Saturn, Mars, Venera, Merkur i u nekim trenucima i Mjesec. Mnogo je energije fokusirano u znaku Jarca pod utjecajem Saturna i Marsa. Svi navedeni datumi predstavljaju zdravstveno napete trenutke i svima preporučam oprez, brinite se za sebe i svoje zdravlje, vitalnost i životnu energiju.

Mars i Venera

31.3. Venera ulazi u Vodenjak i udaljava se od Saturna i Marsa. To je prvi znak poboljšanja opće zdravstvene situacije. Nakon toga će i Jupiter u Ribe (13.4.), a tranzit Venere i Jupitera u Ribama od 27.4. do 23.5. donosi regeneraciju i obnovu. Ovo je odličan tranzit sa velikim potencijalom oporavka, materijalno i duhovno. To važi posebno za ascendente Lav, Bik, Vaga i Ribe. Iskoristite prilike za regeneraciju i medicinske tretmane jer je energija vitalnosti na vrhuncu i možete imati dobar i uspješan oporavak. Sve ovo govorim vrlo općenito i za detalje vaših individualnih situacija se svakako trebate konzultirati sa liječnikom i astrologom koji će pogledati periode kroz vašu natalnu kartu.

Kao što je rečeno na početku, tijekom travnja / aprila mnoge se stvari mijenjaju. Tranzit Jupitera kroz Ribe će godinu dana od proljeća 2022 do proljeća 2023 donijeti puno pozitivne energije cijelom svijetu. Rahu u Ovnu djeluje naglo i direktno, usmjerenje je prema sebi, a manje prema drugima. To može biti dobro za inicijativu i pokretanje projekata, ali za održavanje i dugoročno dobre odnose treba imati još nešto osim samog Rahua u Ovnu. Zaključak je da 18 mjeseci tranzita Rahua i Ketua (koji počinje 12.4.2022) donosi uspjeh u poduhvatima te neuspjeh u odnosima. To je vrlo kratki opis tog tranzita za sve one koje zanima „da li je to dobro ili loše“.

Pomrčine su uvijek trenuci zgusnutih karmičkih napetosti u blizini kojih se mogu pokrenuti lavine karmičkih manifestacija ili lančanih reakcija. Budite oprezni na te dane, pogotovo ako imate važne položaje (ascendent, Sunce, Mjesec) u znakovima Ovna, Vage, ali i Bika te Škorpiona. Datimi pomrčina tijekom 2022 godine su sljedeći:

30.4. – pomrčina Sunca
15. – 16.5. – pomrčina Mjeseca
25.10. – pomrčina Sunca
8.11. – pomrčina Mjeseca.

Kad se govori o pomrčinama tu je uvijek konjunkcija Sunca sa čvorovima, u ovom slučaju sa Rahuom. Ova konjunkcija ima kulminaciju 13.5. Iako je Sunce egzaltirano u znaku Ovna konjunkcija sa Rahuom čini ga nestabilnim što znači da su resursi koji nam stoje na raspolaganju za ostvarenje uspjeha i prosperiteta nestabilni. Stoga preporučam da barem 13.5. ne krećete u pothvate za koje su potrebni značajni financijski resursi. Za pothvate možete odabrati 3.5. jer je to dan kada su Mjesec i Sunce egzaltirani, Akšaja Tritija.

Pomrčina

Venera je u tranzitu preko Ovna i u konjunkciji s Rahuom od 23.5. do 18.6. ovi trenuci su vrhunci poduzetne energije za žene i sve što je povezano sa ženama. Uska konjunkcija Venere i Rahua 14.6. i 15.6. može donijeti kulminaciju i preokrete pa žene budite oprezne. Sve što je povezano sa ženama, namijenjeno estetici, ljepoti, užitku, ljubavi i partnerstvu može biti nestabilno tih dana.

Što se Saturna tiče; on će imati mali izlet u znak Vodenjaka od 29.4. do 12.7. Većinu će se godine zadržati u Jarcu izuzev ovog prozora u Vodenjaku kojim ćemo naslutiti što nas u budućnosti očekuje, koje obaveze, dužnosti, koje odgovornosti ćemo trebati prihvatiti i kako stabilizirati svoj život ili se jednostavno uozbiljiti i situirati. Saturn je u Jarcu dobar, a u Vodenjaku također. Ne treba se bojati njegovih tranzita. Problem je kad je situacija izvana neugodna pa izgleda kao da Saturn donosi teret i tugu. Saturn donosi ono što treba, a u konjunkciji ili pod aspektom zloćudnih planeta i sam postaje još odgovorniji i striktniji u donošenju zaslužene kazne zbog grešaka iz prošlosti. Zato napominjem trenutke kada će mnoge planete biti u Jarcu kao posebno osjetljive trenutke ove godine. Saturn i Mars će biti u Jarcu pod aspektom Rahua; mogući su vrlo neugodni scenariji. Udaljavanje Saturna od Jarca donosi privid nekog olakšanja, ali ne zadugo. Imati ćemo osjećaj da smo se uzdigli na sljedeći nivo i da smo slobodni od problema prethodnih godina (2020. i 2021.), a onda ćemo shvatiti da još nešto nismo riješili, da su neka vrata ostala otvorena, da nas još neke odgovornosti čekaju i da se moramo vratiti da to riješimo. To je poput onog trenutka u kojem ushićeno krenete na putovanje i shvatite da ste zaboravili ugasiti peglu. Morate se vratiti i ugasiti tu peglu, nema druge. Nakon 12.7. Saturn je opet u Jarcu i bavimo se konačnim rješavanjem svega što je donio ovaj tranzit od siječnja / januara 2020. Znate koje su to stvari, ne trebam spominjati.

Baš tamo negdje u tom izletu Saturna u Vodenjak odvijati će se druga retrogradnost Merkura od 10.5. do 3.6. retrogradnost je u Biku pa opet provjerite gdje je Bik u vašoj karti da bi mogli identificirati detalje onoga što, gdje i s kim, vam gospodin Merkur Retrogradni radi.

Druga polovina ljeta, jesen i zima 2022 godine izgledaju poprilično stabilno, sa stalnim tranzitima Saturna u Jarcu, Jupitera u Ribama te Rahua / Ketua u Ovnu /Vagi.
Jedna od nestabilnosti u tim trenucima je tranzit Marsa kroz Ovan od 27.6. do 10.8. Prije ovog tranzita će Mars biti u Gandanti, na spoju između elemenata vode i vatre; znaka Riba i Ovna. Taj tranzit donosi potencijal da se vatrena i ljuta energija Marsa pretvori u nezgode i autodestruktivnost te izazove sukobe i opasnosti. Zato pazimo u danima od 22.6. do 1.7. Mars je u Ovnu jak i donosi obilje aktivnosti i energije. No, konjunkcija sa Rahuom može tu energiju raspršiti i učiniti destruktivnom. Zato u ovim danima preporučujem preventivu u tjelesnom i zdravstvenom smislu kako ne bi došlo do neželjenih ozljeda uzrokovanih nepromišljenim aktivnostima. Pogotovo u trenutku uske konjunkcije Marsa i Rahua od 31.7. do 3.8. diljem svijeta se mogu očekivati nestabilnosti u rukovanju vatrom, u aktivnostima koje zahtijevaju brzinu, prodornost, nadmetanje, oštrinu, rezanje i slično.

Mars u Ovnu

Retrogradnost Saturna je od 4.6. do 23.10., a Jupitera od 28.7. do 24.11.

Treća i zadnja Merkurova retrogradnost je od 10.9. do 2.10. odvija se u Djevici pa primijenite gore opisani recept za vašu natalnu kartu.

Ove će retrogradnosti završiti, a ona Marsova će početi; Mars je retrogradan od 30.10. do 12.1. većinom u znaku Bika koji je zapravo njegovo neprijateljsko područje. Ova retrogradnost će nas u zadnjim mjesecima godine uspavati u iluziji kako je sve baš super, onako kako treba biti. Mars će drijemati u znaku svoje neprijateljice Venere, snivati hedonističke snove o uživanju u onome što nije njegovo. Poput ratnika koji se nakon rata vratio domu i sada uživa u zasluženim orgijama i opijanju. Trebati će nam doza poticaja i ohrabrenja pa preporučam da svatko sebi malo češće daje nogom u donji dio leđa (čitaj guzicu) kako bi se potaknuli na aktivnost i ne utopili se u snivanju o ostvarenju nerealnih ciljeva i snova.

Sunce je u Vagi debilitirano od 17.10. do 16.11. u konjunkciji s Ketuom. Ovo je zanimljiv duhovni tranzit koji donosi potencijal razvijanja poniznosti i zahvalnosti, ali i gubitka samopouzdanja, odnosno ega. Izgubiti ego je poželjno, ali samopouzdanje bi trebali sačuvati i graditi. Svjesnost o tome da smo jedinstvene duhovne duše koje imaju svoj položaj u duhovnom smislu je potrebno razvijati tijekom ovog tranzita. Kulminacija konjunkcije (kada su spomenuti utjecaju na vrhuncu) je od 4.11. do 5.11.

Tu negdje, vrlo blizu, će i Venera kročiti u Vagu; od 18.10. do 11.11. To je trenutak za duhovnu ljubav, konjunkcija s Ketuom sve diže na duhovnu dimenziju; ili duhovno ili ništa. Dakle, ljubav se treba produhoviti u ovim trenucima. Vrhunac konjunkcije je od 2.11. do 3.11.
Primjećujete kako su Sunce i Venera skoro pa istovremeno u konunkciji s Ketuom. To znači da je Venera vrlo blizu Suncu, obasjana njegovim zrakama (od 2.10. do 3.12.). Na taj se način ne vidi ništa drugo osim čiste istine, tamo gdje Sunce zasja nema ni tame ni sjene, samo je istina vidljiva. To je još jedan duhovni aspekt u ovim trenucima. Tražiti će se istina u ljubavi i ništa više.

Duhovna ljubav

Ovo su kratki opisi tranzita tijekom 2022. Čitajući ove opise možete steći dojam i utisak što bi nas u kojim trenucima moglo očekivati. O detaljima ću pisati usput, kako događaji dolaze i prolaze tako ću ih i popratiti sa detaljnijim opisima i uvidima u trenutne igre zvijezda na nebu i u nama. Kako na nebu tako i na zemlji, a Yajur Veda kaže “Kakvo je ljudsko tijelo, takvo je i u kozmičko tijelo. Kakvo je u kozmičko tijelo, takvo je i u ljudsko tijelo”.

Neka nas istina i ljubav prate tijekom cijele 2022 godine. Sretno!

LJUBAV!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt