Venera i Kupid

Podsjetimo se malo na Veneru. Ona je sada u Blizancima, do 31.8. Traži srodnu dušu, traži savršeni par, onog ili onu koji/koja u potpunosti nadopunjuje ili ispunjuje.
Jedna priča opisuje Kupida kao sina Venere i Marsa. Spoj Venere i Marsa rezultira strašću, zaljubljivanjem, slatkim gubitkom razuma, opijenom zaluđenošću. Možete nastaviti niz ako imate inspiraciju. Uglavnom, Venera + Mars = Kupid. A Kupid je na slikama prikazan kao dječak, nestašan i vrckav dječarac. Na tako cakano djetešće se ne možeš naljutiti koju god nepodopštinu da napravi. Njegova priroda je takva da svojim strelicama gađa srca i umove muškaraca i žena. Inače, Kupid voli svoje strelice namočiti u med. Pronađe košnicu šumskih pčela i onda je izbode svojim strelicama kako bi strelice bile slatke, kako bi udarac strelice izazvao onaj osjećaj: mmmmmmmm, slatko. Kao da će ubod strelice manje boljeti ako je ona umočena u med. A to se pčelama ne sviđa. Tako su jednom prilikom pčele izbole Kupida. On je tada tražio pomoć i zaštitu od svoje majke Venere, a ona mu je rekla: “ti si puno boli zadao svojim strelicama, pravedno je da i ti osjetiš što znače ubodi”. Tako niti Kupid nije mogao izbjeći zakonu karme i osjetio je ubod, doduše pčela.
Koliko je Kupidova strelica bolna ili slatka pitanje je za diskusiju. Ima li uopće ljubavi bez boli? Ima li u ovom svijetu ičega bez boli, meda bez uboda pčela. Zašto pčele uopće bodu, zašto ih je Bog takve stvorio? Da čuvaju med prijetnjom uboda? Zar ne bi mogao postojati med bez muke, odnosno uboda pčele. Toliko puno pitanja.
Ima još jedna priča u Kupidu, ali to ćemo sutra.
Art by Ross Tran

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt