Buđenje nakon sna – Saturn je direktan

Saturn je prošlog tjedna izašao iz svojeg retrogradnog kretanja. U retrogradnosti se zadržao od 18.4. do 6.9. ove godine.
U đjotišu Saturn predstavlja energiju materijalne prirode koju nazivamo “tamo-guna”, svojstvo tame. Saturn je sin Sunca koji se odmetnuo od autoriteta svog oca te odlučio predstavljati sve što je suprotno Suncu; Sunce je svjetlost, a Saturn je sjena ili tama.
Odlika tame nas vezuje za neznanje i iluziju, za spavanje i tromost. Također, u đjotišu postoji princip koji kaže da su retrogradne planete jače, da imaju jaku želju da ispune svoje djelovanje, da ne odustaju itd. Ako u tom svjetlu shvatimo Saturnovu retrogradnost onda možemo reći da se u tim trenucima pojačava odlika tamo-gune i sve njene karakteristike. Iluzije su dublje no inače, to stanje možemo usporediti sa spavanjem ili snom u kojem sanjamo ono što u realnosti ne postoji. Kao što se Saturn udaljava od Sunca tako se u tami izgubimo i udaljimo se od svog izvora i od svjetlosti koja razotkriva pravo stanje stvari.
Kada Saturn izađe iz retrogradnosti to nalikuje stanju buđenja nakon dubokog sna. No, u kakvim se okolnostima budimo? Jesu li ugodne ili neugodne? Naravno, ako u trenucima Saturnove retrogradnosti gajimo iluzije i sanjamo ono što je nerelano probuditi ćemo se razočarani i frustrirani kada shvatimo da stanje realnosti ne odgovara snu. Zato dani nakon Saturnove retrogradnosti mogu izgledati kao trenuci u kojima shvatimo da stvari nisu onakve kakve nam se činilo da jesu. Za neke to može biti olakšanje, a za druge razočaranje.
Ako se u zadnjim danima osjećate slično; razočarano i frustrirano jer stvari nisu onakve kakve bi trebale biti, razmislite o realnosti i iluzijama koje sami sebi gradimo. Čini li vas to napetima, proći će. To je najbolji lijek za Saturnovo djelovanje: strpljivost i ustrajnost, nema druge.
Ovaj kraj Saturnove retrogradnosti se poklopio sa početkom školske godine što je aktualno za djecu i roditelje, odnosno za sve nas koji imamo djecu u školskoj dobi. Jeste li primijetili posebnu napetost kod djece, ali i kod sebe. Dajte si vremena i uzmite slobodnu subotu da se naspavate 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt