Detalji o konjunkciji Sunca i Saturna

Saturn je spaljen od 7.1.2021. do 9.2.2021. (od 8° Jarca do 12° Jarca)
Konjunkcija Sunca i Saturna je spoj suprotnosti; Sunce predstavlja slavu i uzvišenost, a Saturn predstavlja sve što je suprotno tome. Saturn (Šani) je ustvari sin Sunca(Surye) koji se odmetnuo od svog oca. Razlog Šanijevog udaljavanja od Surye je nepravilna upotreba autoriteta od strane Surye. Zato je Šani odlučio predstavljati sve što je suprotno Suryi (Suncu). Sunce predstavlja svjetlost, a Saturn predstavlja tamu, odnosno sjenu koja je prisutna zajedno i neodvojivo od svjetlosti.
Spaljenost Saturna od strane Sunca predstavlja represiju od strane autoriteta, a to nam se može dogoditi u karijeri, u politici, a moguće je i u drugim odnosima. Tijekom ovog perioda mogu se desiti mnoga preopterećenja. Problemi od nadređenih ili neugodan odnos nadređenih i podređenih općenito može biti tema ove konjunkcije. Može imati osjećaj kako se napravilo mnogo, a dobilo malo. Kako se preuzela veliku odgovornost i odradio golem posao, a nagrada je otišla nekom drugom ili je rad ostao nezamijećen. Saturnov problem je uvijek da želi ostati u pozadini iako je sposoban za prihvaćanje velike odgovornosti. S druge strane Sunce je veliki individualista koje ne želi odgovornost jer tako gubi svoju slobodu. S jedne strane je sloboda koja krši pravila, a s druge strane želja da sve bude po pravilima i normama.
Sa ovom konjunkcijom postoji suočavanje sa arhetipom koji su postavili Surya i Šani; neprikosnoveni autoritet koji je zbog slabosti zloupotrijebio svoju moć i njegov izravni potomak koji je kao svjedok svega odlučio odmetnuti se i predstavljati potlačene i zloupotrijebljene.
Kada je Saturn je spržen od strane Sunca postoje poteškoće u manifestiranju sposobnosti upravljanja vremenom i točnosti, ali isto tako postoji pozitivan efekt ohrabrenja (jer Saturn predstavlja strah). Zbog Sunca koje prekriva utjecaj Saturna ne obaziremo se na uobičajene norme ozbiljnosti, zrelosti i povezano sa tim starosti i starenja. Ne obaziremo se na društvene norme i nismo opterećeni mišljenjem drugih te se povećava želja za slobodom.
Ova konjunkcija također donosi nespremnost da se prihvate činjenice da naše odluke utječu na druge ljude, odnosno zajednicu u kojoj djelujemo. Nosimo odgovornost za naša djela i tokom ovog perioda postajemo sve više svjesni toga i pozvani smo na odgovornost za svoja djela i utjecaj na okolinu. U nekim slučajevima to može izgledati kao grubo suočavanje sa negativnostima koje proizlaze iz naših prijašnjih odluka. Zaključak svega može biti osjećaj da smo degradirani (ipak postavljeni u pravi položaj koji zaslužujemo) i osjećaj kazne. Zrele osobe to prihvaćaju sa dostojanstvom. Mogu se osjećati umorni, opterećeni, zanemareni ili pod pritiskom, ali ipak sve se to prihvaća dostojanstveno.
Preporuka tijekom ovog perioda je da se javno trebaju prihvatiti osobine Saturna: skromnost, poniznost, bliskost sa “običnim” ljudima, poštovanje društvenih normi, jednostavnost, sigurnost, poštovanje starijih, pouzdanost, štedljivost itd.
Za dobre rezultate tijekom ove konjunkcije trebamo biti stabilni i autentični, oni koji razumiju svoju ulogu u društvu napredovati će u karijeri i utjecati na društvo.
Najvažnija osobina ove konjunkcije je povećana svjesnost društvenih ograničenja i individualnih sloboda.
Saturn je u stanju spaljenosti, po Surya Siddhanti (spisu koji postavlja temelje za kalkulacije đjotiš astronomije), kada je u orbiti manjoj od 15 stupnjeva sa obje strane Sunca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt