Jupiter je u konjunkciji s Suncem

Danas i sutra je uska konjunkcija Sunca i Saturna. O tome sam pisao u prethodnim objavama. Jupiter je također trenutno pod utjecajem Sunca. Konjunkcija Jupitera i Sunca je Inače pozitivan kontakt ova dva nebeska tijela. No, u slučaju uske konjunkcije ovaj spoj nije toliko poželjan.
Kada je Jupiter u bliskom kontaktu sa Suncem astrološkim rječnikom možemo reći da je utjecaj Jupitera u potpunosti prekriven sa sjajnim zrakama Sunca. Jupiter predstavlja znanje, mudrost, inteligenciju, obilje i bogatstvo, učitelje ili gurue, svećenike i religiju, moral i ideale i sve stvari/osobe/okolnosti/događaje povezane sa ovim temama. Sunce je snažan ego, autoritet i vladar, država i vlast, otac ili predstavnik tradicije, autoriteta, kulture i slično. Ako spojimo ova dva značenja i uzmemo u obzir da Sunce prekriva utjecaj Jupitera rezultat je očit.
To znači da možemo uzeti bilo koji termin sa liste osobina Sunca i spojiti sa bilo kojim terminom sa liste osobina Jupitera. Na taj način tumačenja postaju vrlo jednostavna i zabavna. Na primjer ovako možemo složiti jednu od mnogih mogućih tvrdnji: ego prekriva inteligenciju. Ili npr autoritet prekriva moral. Ako malo proširimo rečenicu možemo reći ovako: pod snažnim utjecajem autoriteta moral ne dolazi do izražaja. Znači u ovom primjeru autoritet tlači moral koji je zaslijepljen snažnim utjecajem autoriteta.
Općenito gledano Jupiter je najveći dobroćudnik i predstavlja blagoslove svih tipova, obilje, mudrost, moral, poštenje, znanje, inteligenciju, blagostanje, luksuz, visoki položaj u društvu, ugled i reputaciju, slavu, utjecaj, globalne poslove i međunarodni utjecaj, putovanja i slično. Spaljenost Jupitera govori o tome kako je teže doći do dobrih rezultata našeg truda, rada, utjecaja i svega što zaslužujemo kao nagradu za učinjena dobra djela i rad. Jupiter je poput svećenika koji daje blagoslove. On je Brihaspati ili učitelj polubogova (deva – božanskih bića koji rukovode ili menađiraju univerzumom) Svećenik je u slučaju spaljenosti (ili zaslijepljenosti) onemogućen da obavlja svoju funkciju. S druge strane svjetlost Sunca može razotkriti istine o moralu, religiji, filozofiji ili duhovnosti općenito, donijeti visok nivo odanosti duhovnosti i moralu, pogotovo ako je Sunce prešlo preko položaja Jupitera i udaljava se od Jupitera, a to će u ovoj godini biti u periodu od 28.1.2021 do kraja perioda spaljenosti Jupitera, 12.2.2021.

Jupiter je u stanju spaljenosti, po Surya Siddhanti (spisu koji postavlja temelje za kalkulacije đjotiš astronomije), kada je u orbiti manjoj od 11 stupnjeva sa obje strane Sunca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt