Pomrčina Mjeseca

Kolovoz/august je mjesec s značajnom dozom promjena i previranja na nebu. Prvi fenomen koji nas očekuje je pomrčina Mjeseca koja se odvija u ponedjeljak, 7.8.2017.
Ovo će biti djelomična pomrčina Mjeseca i biti će vidljiva u našim krajevima. Zapravo je vrhunac pomrčine upravo nekoliko minuta nakon zalaska Sunca u ponedjeljak. Trajanje pomrčine je od 17:50 do 22:50.
Mjesec se tada nalazi sazviježđu (nakšatri) koje se naziva Šravana i pod vladavinom je Višnua. A Sunce je na suprotnoj strani neba u sazviježđu Ašleša koja je pod vladavinom Sarpa ili božanskih zmija. Baš u ovim dijelovima neba dešava se previranje i pokušaj Ketua da otme svjetlost Mjeseca.
Simbolički rečeno; ovo predstavlja borbu između viših i nižih sfera u univerzumu (makrokozmosu) ili u nama samima (mikrokozmosu). Razotkrivaju se neočekivane tajne koje nas mogu iznenaditi, a sve je povezano sa područjima horoskopa u kojima se dešavaju pomrčine. Uzmite u obzir da se pomrčina dešava na 21. stupnju sideralnih znakova Raka i Jarca. Ako poznajete svoju natalnu kartu provjerite koje su to kuće i saznati ćete na kojim područjima možete očekivati previranja.
Postoji povezanost božanstava koji vladaju dijelovima neba u kojima se nalaze Sunce i Mjesec. Opisano je kako Višnu leži na ležaju kojeg stvara zmija pod imenom Ananta Šeša. Ona je ekspanzija Njegove energije uz pomoć koje on održava materijalni univerzum. Ananta Šeša je materijalna energija koja proizlazi iz duhovnog izvora energije. Ovaj spoj predstavlja jedinstvo materijalne i duhovne energije i pravu svrhu svega što je stvoreno u ovom svijetu. Ove će pomrčine razotkriti povezanost duha i materije i u skladu sa svjesnošću shvatiti ćemo ono što nam je potrebno.
Pomrčine tokom kolovoza/augusta su posebno delikatne jer se Rahu i Ketu nalaze na prelasku između sideralnih znakova. 18.8.2017. Rahu iz znaka Lava prelazi u znak Raka, a Ketu iz Vodenjaka u Jarac. Takve promjene se dešavaju svakih godinu i pol dana i zadnji puta se desila u siječnju/januaru 2016.
Sve to povećava nestabilnost ovih prekretnica koje razotkrivaju tajne i misterije.
Tokom kolovoza/augusta ću pisati o drugoj pomrčini (Sunca) koja nas očekuje 21.8., završetku Saturnove retrogradnosti (25.8.) i o prelasku Rahua i Ketua u nove sideralne znakove.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt