Promjene

Pomrčine koje se dešavaju tokom ovog mjeseca mogu biti neobično snažne, ne samo zbog toga što su pomrčine prekretnice, nego i zbog toga što se tokom ovog mjeseca mijenjaju položaji Rahua i Ketua koji uzrokuju pomrčine. Prva pomrčina je već prošla; pomrčina Mjeseca 7.8.. Sljedeća je pomrčina Sunca 21.8.
Rahu i Ketu su „sjene“ na putanji Mjeseca i Zemlje. Te sjene nekoliko puta godišnje uzrokuju pomrčine Sunca i Mjeseca. Oni su trenutno na samim rubovima znaka Lava i Vodenjaka. Nulti stupanj sideralnog znaka Lava je posebno osjetljiv jer se ovdje miješa energija vatre (znak Lava) i vode (znak Raka). Ova se točka naziva „gandanta“ i označava karmički preokret jer predstavlja spoj dvije suprotne energije, govori o završetku starog i početku novog i slično. Na toj se nestabilnoj točci Rahu nalazi već od 30.7. i tu će ostati do 6.9. Točan dan prelaska Rahua i Ketua u sljedeće znakove je 18.8.2017.
Ovoj period donosi potencijal značajnih prekretnica iz dva spomenuta razloga: Rahu i Ketu mijenjaju svoje položaje u sideralnim znakovima i sazviježđima, a pomrčine same po sebi predstavljaju vrhunac utjecaja Rahua i Ketua odnosno sjena koje razotkrivaju nepoznato i osvjetljuju tamne strane koje inače sakrivamo. Zato sva razotkrivanja i promjene mogu biti značajne i govoriti o dugoročnijim životnim promjenama.
Svatko od vas osjeća kakve se promjene dešavaju ovog mjeseca. Naravno da nije isto jer smo različite osobe i vodimo različite živote. No, prekretnice su prisutne, kod nekog više, kod drugog manje.
Za ilustraciju: zadnji puta je Rahu bio u ovakvom položaju (u „gandanti“, nestabilnom spoju vatre i vode) krajem 1998 i početkom 1999 godine. Zatim je cijela 1999 godina, do sredine ljeta 2000 godine prošla označena tranzitom Rahua kroz sideralni znak Raka, a Ketua kroz sideralni znak Jarca. Takav tranzit nas očekuje i sada, od 18.8.2017. do 6.3.2019. Što pamtite da se značajno u vašim životima desilo 1999 god i prve polovice 2000 godine? To neka vam bude praktična ilustracija što se opet može očekivati.
Ciklusi se ponavljaju, ali mi sazrijevamo. Naravno da se neće ponoviti ono što se već desilo u potpuno istom scenariju. Slični obrasci događaja se mogu ponoviti, susreti ili okolnosti mogu biti slični, ali mi nećemo reagirati isto jer smo 18 godina zreliji i mudriji. Također drugi tranziti su aktualni trenutno, prolazimo kroz drugačije periode što znači da su naša iskustva ipak i svakako drugačija od onih 1999 i 2000 godine.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt