Godišnji horoskop za 2018 godinu

Na početku svake nove godine dobro je znati potencijale koji nas očekuju kako bi lakše prepoznali i iskoristili prilike i mogućnosti.
U prvom dijelu ovog teksta ću opisati općenite trendove 2018 godine. Te tendencije opisuju položaji Jupitera, Saturna i osi Rahua i Ketua u znakovima. Naravno, u ovom prikazu godišnjeg horoskopa koristim sideralni zodijak koji je u upotrebi u đjotiš astrologiji. To znači da se datumi i položaji neće poklapati sa načinom kako se tumači u tzv zapadnoj astrologiji.
U nastavku ovog godišnjeg horoskopa donosim detalje o planetarnim gibanjima te prikaz povoljnih i nepovoljnih događanja. To su praktične smjernice koje svatko može koristiti pogotovo ako poznajete svoju natalnu kartu i što planete u vašem konkretnom slučaju predstavljaju.
Svi ovi opisi su poprilično općeniti i simboli su vrlo široki, mogu se protumačiti na razne načine. Svatko od nas je posebna i jedinstvena individua i ako želite pobliže znati kako će na vas djelovati ovi općeniti opisi zatražite svoj godišnji horoskop u kojem će sve biti objašnjeno individualno za vaš poseban slučaj.

Konstanta tokom cijele 2018 godine je tranzit Saturna kroz sideralni znak Strijelca i osi Rahua i Ketua kroz znakove Raka i Jarca. To se tokom cijele godine neće promijeniti. Promijeniti će se tranzit Jupitera što znači da sljedeću godinu, što se tiče tranzita Jupitera, možemo razdijeliti u dva dijela: tranzit Jupitera kroz Vagu do 11.10. i tranzit Jupitera kroz Škorpion nakon 11.10.

Trenutni položaji ovih sporih planeta, koje određuju dugoročne trendove su:
Jupiter u Vagi (do 11.10.2018.) govori o ekspanziji partnerstva, suradnje, gradnje harmonije, pravde i razumijevanja, ali i pokoji kompromis i prilagodbu na tom putu te shodno tome i žrtvu nekih vrijednosti;
Nakon 11.10. Jupiter u Škorpionu otvara mogućnost otkrivanja skrivenih područja, da li javnosti ili individualne podsvijesti, donosi prilike za preobrazbu kroz upoznavanje sebe,
Saturn u Strijelcu preispituje ideale i dogme, uvodi nova pravila i zakone, uspostavlja vrijednosti nižeg sloja društva te populizam može i dalje rasti i širiti se nesmetano, tendencija je to odbacivanja starih i dotrajalih, pohabanih, normi, pravila i propisa;
Rahu u Raku predstavlja usmjerenje prema zaštiti doma i obitelji, stvaranja emotivne sigurnosti i stabilnosti, otvaranju osjećajima i razumijevanju lojalnosti te o mogućim manipulacijama sa tim područjima;
Ketu u Jarcu govori o zasićenju tradicijom, strogim pravilima, ustaljenim normama i potrebi da se odnos prema uspjehu redefinira.
To su osnovne tendencije tokom ove godine u nekoliko rečenica.

Ovi odvojeni tranziti djeluju potpuno nezavisno jer spomenuti položaji nemaju značajnijih međusobnih povezanosti. Saturn je na samom početku svog tranzita kroz Strijelca što predstavlja početak spoznaju o tome što bi se i kako u budućnosti trebalo promijeniti na području edukacije, prava, religije, filozofije ili dogme ili općenitih društvenih ili individualnih vrijednosti. Ovo područje horoskopa je sazviježđe koje se naziva Mula što u sanskritu znači „korijen“. To znači da nas ovaj tranzit Saturna tokom cijele 2018 godine upoznaje sa negativnostima u vrijednostima koje će u budućnosti trebati promijeniti. Saturn je odan istini i razotkriti će korijen realnosti.
Ovakav tranzit Saturna zadnji put je bio od 16.12.1987. do 14.12.1990. pred sam kraj tog perioda desio se i konačni pad berlinskog zida koji je označio kraj jedne ere i početak sljedećeg doba. Neki čak tvrde da taj trenutak (nevezano za astrološko tumačenje) označava kraj industrijskog doba i početak informatičkog doba. Uz pomoć ove usporedbe možemo shvatiti kako se u ovoj godini tek suočavamo sa nekim važnim promjenama koje nas očekuju u sljedećoj godini kada će Saturn tranzitirati kroz pobjednička sazviježđa koja se nazivaju Purva Ašada i Utara Ašada.
Također pokušajte se sjetiti, ako možete, što se tada dešavalo u vašim životima pa povući paralelu sa onim što sada proživljavate i na osnovu toga što možete očekivati. Neki od vas tada nisu bili rođeni, drugi su bili premladi da bi se uspjeli sjetiti nekih važnijih životnih događaja, ali neki od vas sigurno će se sjetiti te faze prije 30-tak godina i što vam je ona donijela. Povijest je odlična učiteljica.

Vladar Strijelca je Jupiter, on je Guru koji nas podučava vrijednostima života. Trenutno se nalazi u Vagi gdje donosi prilike za pravednu suradnju i ravnotežu u društvu i u našim individualnim životima.
Ovo je općenito vrlo povoljan tranzit za ljubavne odnose, partnerstva bilo koje vrste, dogovore i ugovore, diplomaciju, biznis i posao općenito. Jupiter predstavlja inteligenciju i visoki moral koji vlada u tim područjima. Također Vaga predstavlja estetske vrijednosti i umjetnost (pod vladavinom je Venere) te je i to područje pod pozitivnom ekspanzijom koju Guru donosi.
No, Jupiter i Venera, odnosno Brihaspati i Šukraćarja (kako ih nazivamo u vedskoj terminologiji), nisu prijatelji. Jedan predstavlja težnju ka duhovnom uzdizanju (Jupiter), a druga predstavlja želju za materijalnim uživanjem (Venera). Oboje imaju isti cilj, ali koriste različite metode i te metode su namijenjena za različitu publiku. Zato se ovdje može desiti sukob između te dvije strane, a pošto se Jupiter nalazi na neprijateljskom terenu može se desiti da popustimo u našim moralnim vrijednostima i žrtvujemo ih zbog trenutnog materijalnog zadovoljstva ili nekog kompromisa u partnerstvu i slično.

Dakle; tranzit Saturna razotkriva istinu o vrijednostima, a Jupiter je spreman na kompromise u stvaranju ravnoteže. Nakon 11.10. stvari se mijenjaju i postajemo sve zreliji za promjene i odbacivanje nekih starih uvjerenja. Jupiter u Škorpionu otvara sezonu promjena, preporoda i obnove.
Jupiterov tranzit kroz Vagu desio se je početkom jeseni 2005 godine i trajao je do jeseni 2006. tu se već lakše možemo vratiti u prošlost i sjetiti se trendova koji su vladali svijetom, ali i našim životima.

Os Rahua i Ketua će se tokom cijele godine nalaziti između Raka i Jarca. Ova os predstavlja uravnoteženje između hladnog i krutog Jarca i osjetljivog i suosjećajnog Raka. Sav višak normi i pravila koja su nas sputavala u prošlosti sada treba usmjeriti u dublje razumijevanje, intuitivno shvaćanje, empatiju i odanost vrijednostima srca. No, zbog moguće emotivne neravnoteže mogu se ostvariti i neke manipulacije osjećajima, ranjivošću i slabostima na tim područjima. Rak opisuje dom, obitelj i pripadnost, mjesto koje je najbliže našem srcu u bilo kojem smislu. Moglo bi se manipulirati osjećajima domoljublja, ali i pronaći pravu ravnotežu u tome.
Za ilustraciju: ovakvi tranziti su trajali od početka 1999 godine do početka ljeta 2000 godine. Koje su se važne promjene dešavale u tom periodu u vašem životu? Slično vas očekuje i tokom 2018 godine.

Ovi tranziti se mogu detaljno opisati i neki od njih su već opisano u zasebnim člancima na mom blogu te ih možete proučiti na sljedećim poveznicama:

Tranzit Jupitera kroz znak Vage:

Jupiter je u Vagi

Tranzit Saturna kroz znak Strijelca:

Saturnovi tranziti

 

 

Pozitivni i negativni datumi tokom 2018 godine

Od 14.1. do 12.2.2018 Sunce je u konjunkciji sa Ketuom. To je nepovoljna kombinacija koja uzrokuje mnogo zbunjenosti, a tokom ovog perioda desiti će se i pomrčine.
Pomrčine se dešavaju 31.1. (potpuna pomrčina Sunca) i 15.2. (djelomična pomrčina Mjeseca). Tri dana prije i poslije pomrčine ne preporuča se donositi važne životne odluke jer pomrčine predstavljaju slabost Sunca i Mjeseca te općenitu životnu nestabilnost.

Od 15.2.2018. na dan mladog Mjeseca i pomrčine Sunca počinje nova faza. Sunce i Mjesec su na trećem stupnju Vodenjaka što znači da je destabilizirajući i opterećujući utjecaj čvorova prevaziđen i ovim se datumom otvara period stabilnosti. Od sredine rujna 2017 sve su planete opkoljene položajima čvorova Rahua i Ketua. Ta kombinacija predstavlja sputanost i ograničenje, poteškoće u ostvarenju onoga što želimo, kao da nas okolnosti ne podržavaju u ostvarenju želja. Izuzetak su bili periodi povremenih izleta Mjeseca izvan obruča osi čvorova. Nakon pomrčine sredinom veljače završava period sputanosti i može se lakše djelovati u smjeru ostvarenja svojih želja.

Od 18.2.2018. do 25.2. su povoljni datumi, osim spaljenosti Merkura (od 27.1. do 5.3.2018.). Merkur je „spaljen“ ili prekriven sjajnim zrakama Sunca. Svaka planeta koja se nađe u neposrednoj blizini Sunca biva uznemirena jer Sunce ne dopušta manifestiranje utjecaja te planete. Merkur predstavlja mogućnost da komuniciramo, verbalno artikuliramo svoje zahtjeve i želje.
Zbog toga u ovom periodu spaljenosti Merkura (ali i u ostalim periodima spaljenosti Merkura koji su navedeni dole u tekstu) možemo postati vrlo osjetljivi dok komuniciramo sa drugima. Komunikacija postaje vrlo frustrirajuća.
Može se desiti da postanemo pretjerano obrambeni i povućeni. To može također stvoriti problem u partnerstvima. Također, ova kombinacija može predstavljati problem u slušanju drugih, kada je potrebno ćuti i osjetiti što drugi misle. To je ustvari podsvjesno preslikavanje obrasca koji doživljavamo.
Općenito ovaj položaj govori o inteligenciji koja prima svjetlost od Sunca i stoga može spoznati istinske ciljeve života, ali i uznemirenosti u komunikaciji, frustraciji sa izražavanju svojih želja. Intelektualni kapacitet pod utjecajem ove kombinacije može biti velik, ali je teško misliti objektivno i odvojiti se od mentalnih tegoba i frustracija.
Slični efekti se mogu očekivati u svim periodima spaljenosti Merkura koji su dole navedeni. Za svakoga od nas mogu postojati razlike u manifestaciji spomenutih utjecaja jer se okolnosti dešavaju u različitim područjima života i obojene su specifičnim utjecajima ostalih planeta i osobnom karmom.

Od 26.2. do 28.2.2018. Mjesec je u konjunkciji sa Rahuom. Ove dane treba izbjeći za važne odluke i aktivnosti.

Od 28.2. Jupiter je na rubu Vage – do 18.3.2018. Ovo također predstavlja nestabilnost u djelovanju Jupitera. Bilo koja planeta na rubu (zadnjem ili nultom stupnju bilo kojeg znaka) predstavlja nestabilnost u svojem djelovanju, nedostaje joj snage i definicije. Na dnu ovog dokumenta su ispisi planetarnih tranzita i dani promjena njihovih položaja u znakovima. Ti dani promjene predstavljaju nestabilnosti u djelovanju planete, planete su previše zaokupljene promjenom svojeg položaja, napuštanju starog znaka i ulaska u novi znak te upoznavanjem sa novom okolinom u znaku. Stoga se u ovakvim trenucima ne preporuča donositi važne odluke i pokretati važne aktivnosti. Pogotovo treba obratiti pažnju da dane kada Sunce mijenja znakove; ti se dani nazivaju „sankranti“ i posebno su nestabilni.
Jupiterov dolazak na sam rub znaka Vage označava prividan završetak određenih procesa povezanih sa ovim tranzitom. Jupiter je ušao u Vagu sredinom rujna 2017. Od tada djeluje na način kako je opisano gore i u članku koji se nalazi na poveznici. Krajem veljače i početkom ožujka izgledati će kao da smo obavili zadatke u partnerstvu i suradnji, pravednosti i harmoniji, ravnoteži i skladu u bilo kojem kontekstu naših života. No, povratak Jupitera unazad u trenutku njegove retrogradnosti od 9.3. (od 29° Vage) do 10.7. (do 19° Vage) govori o tome da stvari još nisu u potpunosti dovršene i da će se pokazati greške, mane ili će se jednostavno tražiti potvrda onoga što smo učinili ili odlučili. Retrogradnost preispituje i vraća nas u prošlost ili jednostavno zahtijeva pogled u sebe, a kod Jupitera to znači pogled u riznicu unutarnjeg znanja i spajanje sa unutarnjim vodičem ili Guruom u srcu.

Početkom ožujka (prva tri dana ožujka) ćemo istovremeno imati promjenu položaja Venere i Merkura (uz već spomenuti Jupiter) tako da možemo očekivati nestabilnosti u djelovanju tih planeta.

Merkur debilitiran od 3.3. do 9.5.2018. tu je i period njegove retrogradnosti od 23.3. do 15.4.2018.
Merkur je planeta komunikacije, praktičnog i racionalnog razmišljanja; u znaku imaginativne i intuitivne Ribe njegov način djelovanja ne nailazi na plodno tlo ili okruženje unutar kojeg može manifestirati svoj utjecaj u potpunosti. Zbog toga je Merkur u Ribama zbunjen i izgubljen.
S druge strane ovaj položaj daje mogućnost da se shvate mnoge tajne koje su praktičnom umu skrivene. Merkur je sposoban racionalnim dijelom inteligencije proniknuti duboko u iracionalne tajne koje bi inače ostale skrivene i vješto iznijeti te tajne na svjetlo dana odnosno komunicirati veoma jasno o tim skrivenim dijelovima uma ili oceana u kojemu Ribe plivaju.
U retrogradnosti Merkura od 23.3. do 15.4.2018. debilitacija se donekle poništava jer retrogradnost daje drugačiju perspektivu. Zato se tokom ovog perioda mogu desiti i neka ugodna iznenađenja, pronaći neka rješenja za koja se je mislilo da ne postoje, komunicirati sve ono što ranije nije bilo moguće i slično.

Od 7.3. do 2.5. Mars je u Strijelcu i u konjunkciji sa Saturnom. Bliska konjunkcija je od 31.3. do 4.4. na 14° Strijelca. Konjunkcija Saturnom i Marsa je sukob sa starim vrijednostima tradicije, obaveza iz prošlosti, zakona, normi i pravila. Energije Marsa nas navode da prekršimo pravila i oslobodimo se stega restrikcija. To bi mogao biti pozitivan korak unaprijed samo ako su aktivnosti konstruktivne.
Za Mars (našu aktivnost, strast, dinamizam, hrabrost i ambiciju) je ovo pozitivna konjunkcija i ona otvara njegove potencijale pod uvjetom da se aktivnost održi u okvirima samo-kontrolom i disciplinom. Ključan uvjet za uspjeh u ovom periodu je disciplina i samo-kontrola.
Za Saturn (našu odgovornost, odanost istini, disciplinu i slično) je ovo vrlo napeta konjunkcija koja preispituje granice restrikcija, tradicije i nametnutih normi.

Od 13.4. do 14.5. Sunce je egzaltirano što je vrlo povoljno. Dani kada su Sunce i Mjesec istovremeno egzaltirani su 18.4. do 19.4. to su najbolji dani tokom ove godine jer jedino oni omogućavaju istovremenu egzaltaciju Sunca i Mjeseca. Pogotovo je 18.4. pozitivan, zove se Akšaja Tritija i to je utorak pod vladavinom Marsa. Pogotovo ako je Mars u vašoj karti dobro pozicioniran ili ako je dobroćudnik (pogotovo u slučaju Raka i Lava podznaka) iskoristite ovaj dan da pokrenete nešto što želite da bude uspješno i dugoročno profitabilno. Ovaj dan je općenito povoljan i kvaliteta egzaltacije Sunca i Mjeseca umanjuje ostale nedostatke koji se mogu pronaći.

Retrogradnost Saturna odvija se od 18.4. (od 15° Strijelca) do 6.9. (do 8° Strijelca). Ova retrogradnost ponovo pokazuje prošlost i upućuje nas na stabilnost. Neke će lekcije trebati ponoviti samo da bi potvrdili da smo ih zaista stabilno usvojili. Kod Saturna se posebno mogu pojaviti strahovi zbog određenih greška i neuspjeha iz prošlosti. Nitko ne voli dva puta proći kroz isto negativno iskustvo. No, poanta je da iz negativnih iskustava učimo i tako postajemo zreliji, odgovorniji, stabilniji te svjesniji. To je ono što je Saturnova zadaća i u trenucima retrogradnosti nas ponovljenim lekcijama podučava tome.
Područja na kojima će se dešavati suočavanje sa prošlošću opisana su gore u opisu tranzita Saturna i u članku na poveznici, a za vaše individualne slučajeve trebate konzultirati astrologa i vidjeti koja su to područja na kojima djeluje tranzit i retrogradnost Saturna tokom 2018 godine.

Nakon 21.4. će Venera biti u znaku Bika što također predstavlja odličan položaj tako da do 13.5. imamo odličan period sa dvije planete u visokom dostojanstvu.
Dane koje bi bilo zgodno izbjeći za pozitivne aktivnosti su od 22.4. do 25.4. Mjesec će tada biti u konjunkciji sa Rahuom što stvara nestabilnost.
Od 29.4. do 1.5. mjesec je u konjunkciji sa Jupiterom i to su također dani oko punog Mjeseca što predstavlja izvrsnu harmoniju. Ovi dani se mogu iskoristiti za pozitivne aktivnosti bilo koje vrste.
Već 1.5. Mjesec ulazi u znak Škorpiona, to je znak njegove debilitacije, a nakon toga je u tranzitu preko Strijelca i Jarca gdje se nalazi set zloćudnika Saturn, Mars i Ketu. Općenito nepovoljno.
9.5. Mjesec je opet na slobodi i putuje Vodenjakom što otklanja nepovoljan utjecaj zloćudnika na Mjesec.

Od 2.5. do 6.11. Mars je u Jarcu u konjunkciji sa Ketuom. Bliske konjunkcije Ketua i Marsa su od 9.6. do 19. 6. na 14° Jarca. Sljedeći susret se dešava u periodu Marsove retrogradnosti i to od 13.7. do 23.7. na području Jarca od 10 do 13 stupnja. Zadnji susret Marsa i Ketua je od 19.9. do 24.9. na 8° Jarca.
Konjunkcija Ketua s Marsom govori da trebamo pronalaziti ravnotežu u upotrebi svoje „muške“ energije. To znači da se treba uravnotežiti u trenucima koji zahtijevaju kompeticiju, borbu, dokazivanje, agresiju i slično. Pošto je Ketu „tijelo bez glave“ on će od Marsovih osobina stvoriti rizičan potencijal te impulzivnost, agresija, dinamizam, energičnost, hrabrost, snaga i slično mogu postati osobine koje treba kontrolirati jer imaju potencijal da predstavljaju opasnost i rizik u životu.
Konkretno rečeno ovo predstavlja potencijal da pojedinci ne mare da li će biti ozlijeđeni i stoga su spremni riskirati svoje zdravlje i život da bi obavili potrebne ciljeve i ostvarili rezultate. Pošto Ketu predstavlja stvari koje smo dostigli u prošlom životu u ovoj konjunkciji on govori o tome kako osoba ustvari nema želju da se bori nego prije želi žrtvovati sebe, svoje aktivnosti, hrabrost i želju za pobjedom kako bi mogla ostvariti svoje duhovne ciljeve i osloboditi se sve strasti koja je vezana za utjecaj Marsa i želju za nadmetanjem i pobjedom.
Ovaj položaj također predstavlja impulzivnu ljutnju, poput osobe koja ne razmišlja prije nego što učini nešto opasno.

Za ovo vrlo dugo putovanje Marsa kroz znak Jarca zaslužna je njegova retrogradnost koja će se odvijati od 26.6. (od 15° Jarca) do 27.8.2018 (do 4° Jarca).
Period retrogradnog Marsa donosi priliku da kontroliramo i kanaliziramo našu energiju i aktivnosti te da ih upotrijebimo na koristan i kreativan način. Tokom ovog perioda trebali bi uzeti u obzir sredstva koja nam stoje na raspolaganju za ostvarenja naših ciljeva te da ponovo razmislimo o razlozima za aktivnosti i preispitamo temelje vrijednosti na osnovu kojih djelujemo. Također treba biti pažljiv da ne trošimo energiju uzalud, da ne rasipamo trud i rad te da se pokušamo obnoviti, pomladiti ili regenerirati. Znači, puno je bolje tokom ovog perioda potruditi se „napuniti baterije“ nego truditi se uzalud i rasipati energiju unaokolo.
Također egzaltacija Marsa u Jarcu je zapravo izvrstan položaj za ostvarenje naših ciljeva. Konjunkcija sa Ketuom oduzima energiju i traži da zaista budemo povezani sa pravdom i svrhom. Retrogradnost egzaltirane planete, u ovom slučaju Marsa, može donijeti neka pretjerana očekivanja i stoga neispunjena obećanja. Zato pripazite na period retrogradnosti Marsa, možda stvari i prilike koje vidite nisu u istini takve kakvima se na prvi pogled čine.
Mars je u Jarcu egzaltiran što predstavlja mogućnost da mars izrazi svoj puni potencijal u ovom znaku. Mars je poput vojnika kojem je potrebna disciplina kako bi postao pobjednik. U znaku Jarca pronalazi disciplinu i ambicioznost koja predstavlja plodno tlo za manifestaciju njegove aktivnosti i energičnosti. Ovo je odlično za sportske ili poslovne pothvate, za organizaciju, poštivanje pravila igre i uzdizanje na visoke položaje u organizacijama i timovima.
No, konjunkcija Ketua sa Marsom krade tu energiju jer, kao što je opisano, Ketu predstavlja bezglavu i raspršenu energiju koja pošto-poto traži viši smisao.

14. i 15.5. su nestabilni dani jer Sunce mijenja svoj položaj (sankranti) i dani su mladog Mjeseca što znači da je Mjesec bez svoje svjetlosti i snage. Tog dana je i Venera na rubu tako da ove dane treba izbjeći za važne aktivnosti. Ovakvi trenuci mogu biti samo trenuci određenih prekretnica u životu.

20. i 21. 5. – Mjesec je u konjunkciji sa Rahuom te imamo mentalnu i emotivnu osjetljivost i nestabilnost.
Nakon toga su pozitivni dani jer se Mjesec puni sve do ulaska u Strijelac i konjunkciju s retrogradnim Saturnom te kasnije sa Marsom i Ketuom koje će se dešavati od 31.5. do 4.6.

Sljedećih nekoliko dana može biti povoljno, do 8.6. kada Venera ulazi u konjunkciju sa Rahuom koja će trajati do 4.7. Merkur se također priključuje ovoj konjunkciji od 25.6. pa sve do 2.9. Merkur će ovdje biti u svojoj retrogradnosti što može donijeti mnogo nesporazuma i zbrke u komunikaciji, dogovorima, racionalnosti, logici, putovanjima, upotrebi uređaja i tehnike općenito. Merkur je retrogradan od 26.7. (29° Raka) – 19.8. (17° Raka).
Tokom cijelog boravka Venere u znaku Raka možemo očekivati nestabilnosti u partnerstvima, suradnji, senzualnosti i neobične okolnosti povezane sa značenjem Venere u svakoj natalnoj karti individualno. Uska konjunkcija Venere i Rahua dešava se 20.6. na 13 stupnja sideralnog znaka Raka i ona je vrhunac ovih nestabilnosti. Venera 4.7. napušta znak Raka, a Merkur ostaje sa Rahuom i približavaju se pomrčine.
Konjunkcija Merkura i Rahua u Raku donosi naglašenu intuiciju i sposobnost da se shvate tajne ljudskog uma i duše. No, to je također vrlo osjetljiva kombinacija te donosi mogućnost nerazumijevanja, intelektualnih pogrešaka, nepredvidivih zaokreta u planovima i slično. Uska konjunkcija i kulminacija ovakvih okolnosti dešava se 4.7. na 12 i 13 stupnja Raka.
Ako se bilo koja od svih ovih spomenutih konjunkcija dešava na stupnjevima gdje su određeni položaji planeta u vašoj natalnoj karti možete očekivati prekretnice ili važne događaje na tim područjima života. za detalje opet trebate konzultirati stručnjaka da vam pojasni pojedinosti vaših položaja planeta.

U tom periodu konjunkcije Merkura i Rahua dešavati će se i pomrčine i to u ovim datumima i stupnjevima:

13. srpanj 2018 — djelomična pomrčina Sunca
Rahu i Ketu na 12 stupnja Raka i Jarca
Sunce i Mjesec na 27 stupnja Blizanca

27. srpanj / 28. srpanj 2018 — potpuna pomrčina Mjeseca
Rahu i Ketu na 11 stupnja Raka i Jarca
Sunce na 10 stupnja Raka, Mjesec na 10 stupnja Jarca

11. kolovoz 2018 — djelomična pomrčina Sunca
Rahu i Ketu na 11 stupnja Raka i Jarca
Sunce i Mjesec na 24 stupnja Raka

Sunce će biti u konjunkciji sa Rahuom od 16.7. do 16.8.

Trenuci ovih pomrčina i konjunkcija mogu donijeti nestabilnosti na raznim područjima, u ovisnosti u kojim se dijelovima vaše natalne karte dešavaju. Ako se pomrčine dešavaju na stupnjevima gdje se u vašoj karti nalaze određeni planete možete očekivati prekretnice, iznenađenja ili šokove povezane sa djelovanjem tih planeta. Detalje provjerite sa svojim astrologom.

Nakon 18.8. ponovo počinje „mirniji period“. Sunce će provesti mjesec dana u visokom dostojanstvu što je vrlo povoljno.
Tokom tih mjesec dana jedino što će trebati izbjeći su dani konjunkcije Mjeseca sa zloćudnicima, a to su sljedeći dani: od 21.8. do 25.8. i od 6.9. do 8.9.

Venera će se neobično dugo zadržati u znaku Vage, od 1.9. do 1.1.2019.
Venera je u Vagi u visokom dostojanstvu jer je to područje njene vladavine. Ovo bivanje Venere u Vagi donosi vještinu u stvaranje kompromisa, upotrebu diplomacije te osjećaj za pravdu i ravnoteži, ali i naglašene estetske vrijednosti. Osnovna težnja ovog perioda je stvoriti uspješno zajedništvo, “win-win” situaciju, odnosno okolnosti u kojima svi pobjeđuju, a nitko ne gubi.
Pošto je Venera u visokom dostojanstvu može se pojaviti i pretjerivanje u senzualnim užicima, hrani i piću, zabavi, osoba također može tražiti pretjeranu pažnju i biti previše preokupirana sa skupljanjem ili prikupljanjem obilja i imetka.
Retrogradnost Venere se dešava od 5.10.2018. (od 16° Vage) do 16.11.2018. ( do 1° Vage). Ovaj će tranzit preispitivati naša partnerstva, suradnju, pravednost i odnos prema jednakosti na mnogim nivoima i sve ostale teme koje su povezane sa Venerom u vašoj natalnoj karti. Potrebe stvaranja harmonije i sklada biti će naglašene u jesen i zimu 2018 godine.

Od 17.10. do 16.11. Sunce će biti u znaku svoje debilitacije združeno sa Venerom. Prekrivenost Venere sa sjajnim zrakama Sunca dešavati će se u njenoj retrogradnosti u kratkom periodu od 7 dana od 23.10. do 30.10. Od 23.10. do 26.10. susrećemo se sa negativnostima u području partnerstva i suradnje, a nakon toga dana se mogu očekivati rješenja i pročišćenje od problema koje smo uočili u prijašnjih nekoliko dana. Zbog svjetlosti Sunca koje daje život i znanje rješenja su uvijek duhovne prirode što znači da uključuju stav zahvalnosti i poniznosti kao osnovni princip suradnje.
Boravak Sunca u znaku Vage je trenutak poniznosti i ravnoteže u suradnji i ako želimo pokrenuti nešto što bi trebalo biti dugoročno uspješno trebali bi se osigurati ostali uvjeti, a to se opet treba provjeriti u svakoj natalnoj karti posebno. Ovo dakle nije trenutak koji bi mogli označiti kao općenito povoljan trenutak iako bi za određene aktivnosti mogao donijeti pozitivne rezultate. Konzultirajte se o detaljima.

Dani konjunkcije zloćudnika sa Mjesecom su od 17.9. do 21.9. i od 4.10. do 5.10. Pogotovo osjetljivi (zbog istovremene debilitacije Sunca u Vagi) dani su od 14.10. do 19.10., od 30.10. do 1.11. te od 10.11. do 15.11.

6.11. Mars konačno izlazi iz druženja sa Ketuom što predstavlja olakšanje i određeni osjećaj slobode.

16.11. Sunce izlazi iz debilitacije, a Venera iz retrogradnosti.
Sljedećih mjesec dana prolazi sa konjunkcijom Sunca i Jupitera. Tada se dešava i „spaljenost“ Jupitera od 12.11. do 10.12.2018. U trenutku spaljenosti Jupiter, koji predstavlja našu mudrost, inteligenciju, moral i vjeru ne može manifestirati svoj utjecaj zbog autoriteta ili ega koji ga tlači i ne dopušta mu manifestaciju. Pogotovo napeto može biti do 25. ili 26.11. kada se dešava uska konjunkcija Jupitera i Sunca. Ako imate rođendan na neki od ta dva dana znači da se ova konjunkcija dešava upravo na stupnju gdje se nalazi vaše natalno Sunce. Za vas će ova konjunkcija biti posebno intenzivna i pročišćavajuća. Vatra Sunca uvijek donosi pročišćenje, u vatri ne može postojati nečistoća, no proces izgaranja zna biti bolan. Što Jupiter u vašoj natalnoj karti predstavlja, kojih je područja vladar i kakvu ulogu ima, to trebate provjeriti da bi znali preciznije učinke ove konjunkcije na vaš život.
Istovremeno se dešava i spaljenost Merkura koja je učestala i u podacima se vidi da će se ona odigrati 6 puta tokom 2018 godine.

27. i 28.11 Mjesec je u konjunkciji sa Rahoum što nije povoljno.

7.12. je dan mladog Mjeseca u znaku Mjesečeve debilitacije, Škorpionu. Mentalno i emotivno gledano jedan vrlo intenzivan i osjetljiv trenutak. Dan nakon toga Mjesec ulazi u konjunkciju sa Saturnom što donosi stabilizaciju ili efekt poput hladnog tuša nakon emotivne bure. Nestabilni tranzit Mjeseca traje do 16.12.

16.12. Sunce ulazi u Strijelac gdje se nalazi Saturn. 2018 godina završava sa konjunkcijom Sunca i Saturna.
Konjunkcija Sunca i Saturna je spoj suprotnosti; Sunce predstavlja slavu i uzvišenost, a Saturn predstavlja sve što je suprotno tome. Saturn će pokušati umanjiti slavu koju Sunce želi manifestirati i kanalizirati te tendencije kroz pomaganje onima kojima je to potrebno.
Saturn predstavlja posvećenost kolektivu i u ovoj konjunkciji sjaj individualnog genija (Sunce) treba surađivati sa kolektivom, podrediti svoju jedinstvenost interesu zajednice. S jedne strane možemo predvidjeti sukob sa autoritetom (jer Saturn pokušava umanjiti sjaj Sunca koje predstavlja autoritet i oca), a s druge strane odanost tradiciji, pravilima, normama, zakonima, državi, kulturi, obitelji i slično.

Datumi tranzita tokom 2018 godine:

Jupiter u Vagi od 12.9.2017. do 11.10.2018.
u Škorpionu od 11.10.2018. do 29.3.2019.

Rahu u Raku / Ketu u Jarcu od 18.8.2017. do 6.3.2019.

Saturn u Strijelcu od 26.10.2017.do 24.1.2020.

Retrogradnost Saturna u 2018:
od 18.4.2018. (15° Strijelca) do 6.9.2018. (8° Strijelca)

Retrogradnost Jupitera u 2018:
9.3.2018. (29° Vage) – 10.7.2018. (19° Vage)

Retrogradnost Marsa u 2018:
26.6.2018. (15° Jarca) – 27.8.2018. (4° Jarca)

Retrogradnost Venere u 2018:
5.10.2018. (16° Vage) – 16.11.2018. (1° Vage)

Retrogradnost Merkura:
3.12.2017. (5° Strijelac) – 23.12.2017. (18° Škorpion)
23.3.2018. (22° Ribe) – 15.4.2018. (15° Ribe)
26.7.2018. (29° Raka) – 19.8.2018. (17° Raka)
17.11.2018. (19° Škorpiona) – 6.12.2018. (3° Škorpion)

Spaljenost Merkura:
od 27.1. do 5.3.2018. (u Jarcu i Vodenjaku)
od 25.3. do 8.4.2018. (u Ribama)
od 24.5. do 18.6.2018. (u Biku i Blizancu)
od 2.8. do 16.8.2018. (u Raku)
od 5.9. do 11.10.2018. (u Lavu, Djevici i Vagi)
od 21.11. do 2.12.2018. (u Škorpionu)

Spaljenost Venere:
Od 28.11.2017. do 19.2.2018. (u Škorpionu, Strijelcu, Jarcu, Vodenjaku)
Od 23.10. do 30.10.2018. (u Vagi)

Spaljenost Jupitera:
Od 12.11. do 10.12.2018. (u Škorpionu)

Spaljenosti Marsa u 2018 godini nema.

Spaljenost Saturna:
15.12.2018. do 20.1.2019. (u Strijelcu)

Pomrčine u 2018:
31. siječanj 2018 — potpuna pomrčina Mjeseca
Rahu i Ketu na 21 stupnja Raka i Jarca
Sunce na 17 stupnja Jarca, Mjesec na 17 stupnja Raka
15. veljača 2018 — djelomična pomrčina Sunca
Rahu i Ketu na 20 stupnjeva Raka i Jarca
Sunce i Mjesec na 3 stupnja Vodenjaka
13. srpanj 2018 — djelomična pomrčina Sunca
Rahu i Ketu na 12 stupnja Raka i Jarca
Sunce i Mjesec na 27 stupnja Blizanca
27. srpanj / 28. srpanj 2018 — potpuna pomrčina Mjeseca
Rahu i Ketu na 11 stupnja Raka i Jarca
Sunce na 10 stupnja Raka, Mjesec na 10 stupnja Jarca
11. kolovoz 2018 — djelomična pomrčina Sunca
Rahu i Ketu na 11 stupnja Raka i Jarca
Sunce i Mjesec na 24 stupnja Raka

Tranzit Venere:
u Strijelcu do 13.1.2018.
u Jarcu od 13.1. do 6.2.2018.
u Vodenjaku od 6.2. do 2.3.2018.
u Ribama od 2.3. do 26.3.2018.
u Ovnu od 26.3. do 19.4.2018.
u Biku od 19.4. do 14.5.2018.
u Blizancu od 14.5. do 8.6.2018.
u Rahu od 8.6. do 4.7.2018.
u Lavu od 4.7. do 1.8.2018.
u Djevici od 1.8. do 1.9.2018.
u Vagi od 1.9.2018. do 1.1.2019.

Tranziti Merkura:
u Škorpionu do 6.1.2018.
u Strijelcu od 6.1.2018. do 27.1.2018.
u Jarcu od 27.1. do 14.2.2018.
u Vodenjaku od 14.2. do 3.3.2018.
u Ribama od 3.3. do 9.5.2018.
u Ovnu od 9.5. do 27.5.2018.
u Biku od 27.5. do 10.6.2018.
u Blizancu od 10.6. do 25.6.2018.
u Raku od 25.6. do 2.9.2018.
u Lavu od 2.9. do 19.9.2018.
u Djevici od 19.9. do 6.10.2018.
u Vagi od 6.10. do 26.10.2018.
u Škorpionu od 26.10.2018. do 1.1.2019.

Tranzit Marsa:
u Vagi do 17.1.2018.
u Škorpionu od 17.1. do 7.3.2018.
u Strijelcu od 7.3. do 2.5.2018.
u Jarcu od 2.5. do 6.11.2018.
u Vodenjaku od 6.11. do 23.12.2018.
u Ribama od 23.12.2018. do 5.2.2018.

Tranziti Sunca:
u Strijelcu do 14.1.2018.
u Jarcu od 14.1. do 12.2.2018.
u Vodenjaku od 12.2. do 14.3.2018.
u Ribama od 14.3. do 13.4.2018.
u Ovnu od 13.4. do 14.5.2018.
u Biku od 14.5. do 15.6.2018.
u Blizancu od 15.6. do 16.7.2018.
u Raku od 16.7. do 16.8.2018.
u Lavu od 16.8. do 16.9.2018.
u Djevici od 16.9. do 17.10.2018.
u Vagi od 17.10. do 16.11.2018.
u Škorpionu od 16.11. do 15.12.2018.
u Strijelcu od 15.12.2018. do 14.1.2019.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comments

  • Kontakt